Kakao, ktoré chutí pokožke...
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 29.8.2013 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kakao bolo kedysi dávno považované za vznešenú plodinu. Hovorí sa, že prví, ktorí ho ochutnali, boli ľudia žijúci na území dnešného Mexika 1500 až 400 rokov pred našim letopočtom. Nazývali sa Olmékovia. Kakaovým bôbom pripisovali čarovnú moc, preto sa rýchlo stali súčasťou ich každodennej stravy. Pripravovali ich tak, že rozdrvené bôby zmiešavali s vodou, do ktorej pridávali rôzne korenia a bylinky. Kakao bolo vtedy neodmysliteľnou súčasťou aj náboženských rituálov.

Kakao bolo kedysi dávno považované za vznešenú plodinu. Hovorí sa, že prví, ktorí ho ochutnali, boli ľudia žijúci na území dnešného Mexika 1500 až 400 rokov pred našim letopočtom. Nazývali sa Olmékovia. Kakaovým bôbom pripisovali čarovnú moc, preto sa rýchlo stali súčasťou ich každodennej stravy. Pripravovali ich tak, že rozdrvené bôby zmiešavali s vodou, do ktorej pridávali rôzne korenia a bylinky. Kakao bolo vtedy neodmysliteľnou súčasťou aj náboženských rituálov.

 

 

Dnes už kakao poznáme trochu inak. Svoje uplatnenie našlo nielen v potravinárskom priemysle, ale i lekárstve. Odborníci sa zhodujú v tom, že pôsobí preventívne pri srdcovo-cievnych chorobách. Pravidelný príjem kakaa znižuje krvný tlak a nedávne štúdie dokonca potvrdili, že je dobré aj proti zubným kazom. Znižuje kyslosť v ústach. Navyše posilňuje aj imunitný systém.

 

 

Pozitívne účinky kakaa sa potvrdili aj v kozmetike. Vyskúšajte obľúbenú kakaovú kozmetiku Ziaja, ktorá zachutí aj vašej pokožke.

 

 

Všetky prípravky z kakaovej línie obsahujú aktívnu zložku kakaové maslo, tuk, ktorý sa získava lisovaním kakaových bôbov. Kakaové maslo je plné antioxidantov, čím pomáha vyrovnávať a vyhladzovať nedostatky na pokožkezlepšovať jej sfarbenie. Ziaja Línia Kakaové maslo navyše chráni pokožku pred UV žiarením, dodáva jej pocit vlhkostizabraňuje nadmernej strate vody. O kakau sa navyše šepká, že spomaľuje proces starnutia.

 

 

Ziaja Línia Kakaové maslo je vhodná na každodenné používanie. Prípravky rozoznáte podľa hnedo-čokoládových a bielych balení rôznych tvarov. Značku Ziaja charakterizuje čistý a jednoduchý dizajn.

 

 

Tip: Rozmaznávajte sa kakaovou masážou!

Telové prípravky Ziaja Kakaové maslo môžete použiť aj na masáže. Výborne sa uvoľníte, zrelaxujete, zabudnete na starosti bežných dní a odbúrate stres. Navyše kam sa pohnete, zanecháte za sebou príjemnú omamnú vôňu kakaa.

 

 

Ziaja Línia Kakaové maslo

 

Ziaja Kakaové maslo - pleťový krém

Denný vyživujúci krém pre normálnu a suchú pleť. Zlepšujúci sfarbenie pleti.
Zásobuje pokožku hodnotnými a vyživujúcimi zložkami. Revitalizuje, vyhladzuje. Hydratuje a zabraňuje nadmernej strate vody. Aktívne zložky:
vitamín E, kakaové maslo.

 

Ziaja Kakaové maslo - telové mlieko

Vyhladzujúce telové mlieko s kakaovým maslom na každodennú starostlivosť.

Jemne mastí, zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Zanecháva príjemnú vôňu. 

Aktívne zložky: kakaové maslo.

 

Ziaja Kakaové maslo – krém na ruky

Dôkladne regeneruje lipo-štruktúru vrchnej časti pokožky.

Výrazne zjemňuje a vyhladzuje pokožku dlaní. Spevňuje a chráni nechty pred štiepením a lámaním.

Aktívne zložky: kakaové maslo, olej canola

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.