Ako chutí slovenská Mattonka? Ako baza!
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 18.9.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mattoni, ktorá je synonymum perfektne vyváženej chuti a štýlu, oslavuje tento rok už 140. narodeniny. Slovenským spotrebiteľom pripravila preto unikátny darček. Slovenskú Mattoni! Jej chuť si pritom vybrali spotrebitelia sami.

Mattoni, ktorá je synonymum perfektne vyváženej chuti a štýlu, oslavuje tento rok už 140. narodeniny. Slovenským spotrebiteľom pripravila preto unikátny darček. Slovenskú Mattoni! Jej chuť si pritom vybrali spotrebitelia sami.

Tri týždne hlasovali Slováci na stránke www.tvojamattoni.sk za príchuť novej Mattoni. Vyberať mohli spomedzi bazy, lesného ovocia, pomela či  višne. Titul „voľba Slovákov“ si napokon  s prehľadom odniesla práve baza. Jej jemná, delikátna chuť sa vynikajúco dopĺňa s vyváženou chuťou Mattonky.

Známu vôňu kvitnúcich bazových kvetov pozná na Slovensku azda každý. No vedeli ste, že baza sa kedysi s obľubou používala aj v ľudovom liečiteľstve? Podľa legiend dobre poslúžila aj ako prostriedok proti čiernej mágii. Dokonca sa verilo, že dokáže ochrániť pred ohňom či úderom blesku. Dnes sa kvety bazy používajú na prípravu čaju  alebo sirupu. Zaujímavým gurmánskym zážitok sú tiež vyprážané bazové kvety. Z čiernych bazových plodov sa najčastejšie varí džem, prípadne sa používajú namiesto ovocia do koláčov.

Novinka v portfóliu Mattoni je v predaji od septembra tohto roku v 1,5-litrovom balení a dopĺňa rad perlivých ochutených minerálok. Tak, ako všetky ostatné varianty Mattoni, aj nová bazová príchuť má vyvážený pomer minerálov a je vhodná na pravidelné pitie. Vynikajúco sa pritom hodí k jedlu. Mattoni s príchuťou čiernej bazy uviedol na Slovensku do života populárny slovenský herec Alexander Bárta.

Mattoni ochutená perlivá minerálna voda je na pultoch predajní v 10  sviežich ovocných príchutiach: citrón,  pomaranč, grapefruit, biele hrozno, granátové jablko, zelené jablko, hruška, broskyňa a maliny. Nová príchuť čierna baza perlivá je momentálne určená iba pre slovenský trh.

Novú príchuť prináša Mattoni pri príležitosti 140. narodenín. Odporúčaná maloobchodná cena Mattoni 1,5 l PET je 0,79 EUR s DPH. Vychutnávajte slovenskú edíciu tejto svetovej minerálnej vody! Výborne chutí samostatne, ale aj v miešanom nápoji. Vyskúšajte!

 

Mattoni kokteil čierna baza

Ingrediencie:

šťava zo ¼ limetky

šťava zo ¼ citróna

1 cl cukrového sirupu

Mattoni čierna baza

čerstvá mäta

Príprava:

V nízkom „old-fashioned“ pohári zmiešajte čerstvú šťavu z limetky a citróna s 1 cl sirupu. Dolejte doplna minerálkou Mattoni s príchuťou čiernej bazy. Podávajte ozdobené čerstvými lístkami mäty.

 

Autor: Peter Pravotiak, víťaz medzinárodnej súťaže v miešaní nealkoholických nápojov Mattoni Grand Drink 2011



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.