Čo (ne)robiť pre krajší úsmev
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 30.9.2013 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Bielite si doma zuby? Mali by ste si dávať pozor! Biely a dokonalý úsmev sa stal svetovým fenoménom, ktorý neobišiel ani Slovensko. Čoraz viac Slovákov využíva služby estetickej stomatológie, a to bez ohľadu na vek. Či už ide o korekciu „krivých zubov“ strojčekom alebo bielenie zubov v starostlivosti o pekný úsmev to nenechávame na náhodu.

Bielite si doma zuby? Mali by ste si dávať pozor! Biely a dokonalý úsmev sa stal svetovým fenoménom, ktorý neobišiel ani Slovensko. Čoraz viac Slovákov využíva služby estetickej stomatológie, a to bez ohľadu na vek. Či už ide o korekciu „krivých zubov“ strojčekom alebo bielenie zubov v starostlivosti o pekný úsmev to nenechávame na náhodu.

 

„Estetická stomatológia sa stala bežnou súčasťou života rovnako, ako iné estetické medicínske zákroky. Ľudia sa často informujú o možnostiach bielenia zubov v rámci bežných stomatologických prehliadok. Mnohokrát je však demotivujúca práve cena tohto zákroku, ktorá ich núti siahnuť po inom riešení“, hovorí zubný lekár MUDr. Aurel Ducko.

 

Práve vysoká cena zákrokov, ktoré dopomáhajú ku krajšiemu úsmevu vedie mnohokrát k hľadaniu prístupnejších variantov bielenia zubov. Veľmi populárne sú napríklad bieliace zubné pasty. Svojim účinkom vyniká novinka Signal White Now Gold, ktorá obsahuje trojnásobné množstvo okamžitej bieliacej silya výsledok je viditeľný okamžite. Stále sú však v obľube aj „domáce recepty“ na zaručene biely úsmev. Čo na ne hovorí odborník?

 

Silná zubná pasta v kombinácii so sódou bikarbónou. Po umytí zubov bežnou zubnou kefkou si ešte umyte zuby sódou bikarbónou. Efekt by mal byť okamžitý.

 

MUDr. Aurel Ducko: Sóda bikarbóna, či kuchynská soľ majú „určitý“ bieliaci efekt na zuby – pri ich intenzívnej aplikácii dôjde k zosvetleniu skloviny lebo ju takto mechanicky vyčistíme od nánosov povlakov, či povrchového sfarbenia. Má to ale jedno veľké ALE: týmto zaručeným bieliacim receptom si dokážeme vynikajúco poškriabať sklovinu, nakoľko obe „bielidlá“ majú ostré hrany...

 

Čistenie zubov citrónom alebo pomarančovou kôrou. Kôrou si 3 minúty pretierajte zuby. Mal by sa dostaviť bieliaci efekt.

 

MUDr. Aurel Ducko: aplikácia citrónu – kys. citrónovej by musela byť dlhodobá aby priniesla želaný efekt zosvetlenia zubov, len všetkého veľa škodí a ako aj kyseliny tvoriace kazotvornými baktériami napomôže rýchlejšiemu rozširovaniu sa zubného kazu. Neodporúčame dokonca ani čistenie zubov skôr ako 30 minút po vypití džúsov, aby sme si nepoškodili sklovinu.

 

Žuvanie šalviových listov alebo čistenie zubov sušenou šalviou. Šalvia je známa svojim bieliacim účinkom na zuby.

 

MUDr. Aurel Ducko: šalvia pomôže pri zápale ďasien, má výrazný skľudňujúci a hojivý účinok, ale zúbky belšie nebudú...

 

Žuvanie surového špenátu by malo mať rovnaký účinok ako šalvia a zbaviť nás nežiaducich žltých škvŕn na zuboch.

 

MUDr. Aurel Ducko: žuvanie špenátu prospeje nášmu zdraviu, dodá nám železo, možno nám porastú aj svaly ako u Poppaya, ale zuby zostanú zaručene rovnakej farby ak nie aj trošku nazelenalé...

 

Bielenie jahodami je ďalším receptom. Jahody treba rozpučiť a zmesou si umyť zuby. Červená by mala priniesť žiarivo bielu...

 

MUDr. Aurel Ducko: Toto by bolo určite najchutnejšie bielenie na svete keby aj účinkovalo...

 

Bielenie chrumkavou zeleninou a ovocím. Chrumkaním mrkvy, jabĺk, či iných tvrdých plodov by ste mali dosiahnuť belší úsmev.

 

MUDr. Aurel Ducko: Toto bielenie má samé pozitíva: dodáme telu vitamín C a vlákninu, len odstráni pomenej povlakov a ešte menej sfarbenín...

 

S domácim bielením ide ruka v ruke aj riziko, že si spôsobíme viac škody ako účinku. „Medzi najčastejšie riziká domáceho bielenia (pod domácim bielením sa ale pri tomto tvrdení myslí použitie peroxidových, alebo karbamid- peroxidových domácich bielení, nie hore uvedené babské recepty !!!) patria podráždené ďasná, precitlivené zuby, ktoré reagujú na príliš teplé a príliš studené jedlo, či nápoje, a v niektorých prípadoch aj takzvané „prebielenie“. Ak sa to s procedúrou preženie, hrozí poškodenie zubnej skloviny, ktorá chráni chrup“,upozorňuje MUDr. Aurel Ducko. Pokiaľ si teda plánujete skrášliť svoj úsmev doma, mali by ste sa predtým poradiť so svojim zubným lekárom o vhodnosti Vami zvolenej metódy alebo vsaďte na istotu a skúste novinku Signal White Now Gold, ktorá vám zaručí belší úsmev už po prvom použití a zároveň zuby chráni ako tradičná zubná pasta.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.