Recept na dnes: Cesnaková polievka na kyslo |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 18.5.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 hlavička cesnaku, 1l vody , 2-3 lyžice hladkej múky, 1 kyslú smotanu, polovica téglik sladkej smotany, soľ, petržlen, cukor, maslo, pažítka, opečené kocky chleba. Na rozohriatom masle speníme múku, zalejeme studenou vodou, poriadne premiešame, aby sa netvorili hrudky, osolíme a necháme variť. Medzitým rozmixujeme kyslú smotanu so sladkou smotanou cesnakom, cukrom /iba štipka/, soľou a pažítkou. Potom túto rozmixovanú hmotu vlejeme do horúcej vody na sporáku, zamiešame a necháme zovrieť. Na tanieri posypeme polievku čerstvou pažítkou a petržlenom. Podávame s opečenými chlebovými kockami alebo kvasnicovými haluškami. Kvasnicové halušky: nadrobno posekaná cibuľa, kvasnice / droždie/, maslo, strúhanka, soľ, paprika, rasca. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľku, keď je zlatožltá, pridáme k nej kvasnice a necháme ich roztopiť. Hmotu podľa chuti okoreníme, osolíme a opaprikujeme, potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame do nej strúhanku. Hmota nesmie byť ani riedka ani hustá. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, v ktorej vyvaríme halušky. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |