Hontianske pikantné krídelká
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 12.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie.

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 10 minút

Čas opekania: 10 minút

Príloha: chlieb

 

Potrebujeme:

16 kuracích krídel

250 ml kečupu

1 ČL červenej papriky

šťava z 1 citróna

1 feferónka

4 PL octu

trochu majoránu

4 PL oleja

20 g masla

1 cibuľa

100 ml hydinového vývaru

trochu mletého čili

2 PL nasekanej petržlenovej vňate.

 

Postup:

Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie.

Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať a osušíme ich. Na širokej panvici zohrejeme olej. Krídla postupne z každej strany opekáme 10 minút, aby boli chrumkavé. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme.

Omáčku dochutíme soľou, korením čili a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej listovým šalátom.

 

 

Recepty a foto HYZA

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.