Záhorácke kurča
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 16.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 60 minút

Príloha: bez prílohy, prípadne čerstvý chlieb

 

Potrebujeme:

1 celé kurča

600 g zemiakov uvarených v šupke

1 cibuľa

1 PL masti

1 PL oleja

500 g kyslej kapusty

soľ

500 ml kuracieho vývaru

 

Postup:

Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme  kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180 °C.

 

Recepty a foto HYZA



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.