Záhorácke kurča |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 16.11.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180 | ||
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 30 minút Čas pečenia: 60 minút Príloha: bez prílohy, prípadne čerstvý chlieb Potrebujeme: 1 celé kurča 600 g zemiakov uvarených v šupke 1 cibuľa 1 PL masti 1 PL oleja 500 g kyslej kapusty soľ 500 ml kuracieho vývaru Postup: Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180 °C. Recepty a foto HYZA ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |