Kurací hrniec zo Spiša
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 19.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia.

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

Čas varenia: 90 minút

Príloha: varené zemiaky

 

Potrebujeme:

1 PL slnečnicového oleja

4 kuracie stehná

1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno

100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky

100 g šampiňónov

4 nakrájané šalotky

1 PL hladkej múky

400 ml vody

1 ČL miešaných byliniek

soľ, mleté čierne korenie

4 mrkvy

 

Postup:

Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme.

 

Recepty a foto HYZA



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.