Absolut štartuje kreatívnu spoluprácu s francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 17.11.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V nadväznosti na svoju dlhoročnú tradíciu práce s poprednými umelcami a módnymi nárvhármi Absolut s potešením oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin. Táto spolupráca je jedným z prvých krokov značky pod jej novým étosom Transform Today. Prostredníctvom neho Absolut vyzdvihne umelcov, ktorí dokážu ignorovať osud, prekračujú hranice a pretvárajú tak seba i svoje umelecké disciplíny.

V nadväznosti na svoju dlhoročnú tradíciu práce s poprednými umelcami a módnymi nárvhármi Absolut s potešením oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin. Táto spolupráca je jedným z prvých krokov značky pod jej novým étosom Transform Today. Prostredníctvom neho Absolut vyzdvihne umelcov, ktorí dokážu ignorovať osud, prekračujú hranice a pretvárajú tak seba i svoje umelecké disciplíny.

 

Sme fascinovaní inštinktívnym a odvážnym duchom tvorby Yiqing Yin. Je vychádzajúcou hviezdou, ktorá sa odvážila vyprovokovať a doslova transformovať tradičný svet haute couture,“ hovorí Jonas Tåhlin, viceprezident pre globálny marketing spoločnosti Absolut. „Absolut vždy verila v transformatívnu silu umenia. Spolu s najinšpiratívnejšími umelcami sveta chceme teraz vyprovokovať ľudí k objaveniu svojho odvážneho tvorivého ducha, aby sa touto cestou dokázali oslobodiť od minulosti a sami pretvárať svoju budúcnosť.“

 

Yiqing Yin je návrhárka, ktorá tvorí a experimentuje vždy priamo na figuríne, inšpirovaná aktuálnym momentom. Je už držiteľkou niekoľkých uznaní z prostredia módneho priemyslu a minulý rok ju prestížna rada Haute Couture v Paríži zvolila za svojho nového hosťujúceho člena, čo je pre takú mladú návrhárku pozoruhodný a veľmi cenný úspech.

 

Počnúc dnešným dňom tak aj webové sídlo absolut.com predstavuje profil Yiqing Yin prostredníctvom exkluzívnych videí a ďalších audio-vizuálnych materiálov prezentujúcich jej prácu a pohľad na svet.

 

„Moja kreativita potrebuje byť stále konfrontovaná s novými a neznámymi teritóriami, z postele ma dostane len silná a zaujímavá výzva. A práve vtedy sa môže udiať aj transformácia, zmena. Ak mi niekto povie, že niečo nie je možné – vtedy si môžete byť istí, že to určite urobím,"  hovorí Yiqing Yin. „V tomto zmysle je pre mňa práve haute couture ideálnou oblasťou. Nie je to o módnej scéne. Je to pre mňa platforma, na ktorej môžem experimentovať, ktorá mi umožňuje urobiť niečo, čo predo mnou ešte nikto neurobil.“

 

Okrem spolupráce s Yiqing Yin Absolut tiež oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskym hudobníkom a režisérom Woodkidom, americkým digitálnym umelcom Aaronom Koblinom a brazílskym tvorcom grafických románov Rafaelom Grampá. V novembri 2013 sa možnosť inšpiratívnej spolupráce rozšíri aj na globálne publikum - online a tiež v reálnom živote. Už začiatkom roka 2014 tak budú výsledky týchto transformatívnych umeleckých spoluprác ako zdroj inšpirácie prezentované celému svetu.

 

„Toto sú to pre Absolut naozaj vzrušujúce časy. Už 30 rokov – odkedy Andy Warhol navrhol našu prvú umeleckú reklamu – celosvetovo uznávaní umelci vytvárajú úžasné diela inšpirované našou kultovou fľašou. Spôsob spolupráce s týmito umelcami teraz posúvame na ďalšiu úroveň,“ hovorí Tåhlin. „Chceme robiť veci inak, s vyššími ambíciami. Budeme hrať aktívnejšiu úlohu pri podpore umeleckej transformácie a posúvaní kultúrnej scény. Zajtrajšok pre nás nie je daný. Je tým, čo z neho sami vytvoríte.“

 

Prvé video prezentujúce pohľad Yiqing Yin na transformáciu už dnes nájdete na www.youtube.com/absolut.

Pre viac informácií o spolupráci s Woodkidom, Rafaelom Grampá a Aaronom Koblinom, ako aj o výrobkoch Absolut, prosím, rovnako navštívte oficiálne webové stránky www.absolut.com.

 

O UMELKYNI

 

YIQING YIN (27), FRANCÚZSKA MÓDNA NÁVRHÁRKA

 

Yiqing Yin je mladá, inovatívna módna návrhárka a umelkyňa s inštinktívnym, odvážnym duchom, ktorá vyzýva a mení tradičný svet haute couture. Tvorí a experimentuje vždy priamo na figuríne a na popud aktuálneho momentu.

 

V roku 2011 ju francúzsky Vogue zaradil medzi osem mladých dizajnérov, na ktorých tvorbu sa oplatí zamerať, za svoju prvú kolekciu vyhrala mimoriadne vyhľadávanú Cenu Andam. Prehliadky už mala v Musée Galliera v Paríži, v JOYCE v Pekingu a Hong Kongu, na Medzinárodnom bienále módy MoBa v Arnheme, a každú sezónu predstavuje svoju tvorbu v rámci týždňa módy haute couture v Paríži.

 

Návrhy Yiqing Yin provokujú a transfromujú svet haute couture. V minulom roku ju prestížna rada Haute Couture v Paríži zvolila za svojho nového hosťujúceho člena, čo je pre takú mladú návrhárku pozoruhodný a cenný úspech. Jej prvé módne umelecké dielo bolo predstavené počas oficiálneho Bienále v Benátkach 2013.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.