Zimné perníčky - tradičné
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 23.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka.

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 10 minút na 1 plech

Vystačí na: asi 50 kusov

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 1 balenie Perníka Dr.Oetker
  • 70 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 4 PL medu
  • 1 vajce

 

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Tubičiek bielych Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie
  • okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 4 cm) 

 

Príprava:

1.       Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka.

2.       Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                      180 °C 

Teplovzdušná rúra:   160 °C 

Plynová rúra:             stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 10 minút

 

3.       Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

4.       Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.

 

Tradičné

 

 

 

Tipy:

Perníčky je možné zdobiť aj farebnými Tubičkami na zdobenie Dr.Oetker alebo Zdobiacou tubou bielou Dr.Oetker.

V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne.

Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.