Zimné perníčky - tradičné |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 23.11.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka. | ||
Náročnosť: 2 bábovky Doba prípravy: asi 20 minút Doba pečenia: asi 10 minút na 1 plech Vystačí na: asi 50 kusov Prísady: Na cesto:
Na ozdobenie:
Ešte potrebujeme:
Príprava: 1. Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka. 2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 10 minút 3. Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. 4. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie. Tradičné Tipy: Perníčky je možné zdobiť aj farebnými Tubičkami na zdobenie Dr.Oetker alebo Zdobiacou tubou bielou Dr.Oetker. V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne. Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |