Gaštanový sen - Gaštanovo-čokoládový dezert k sviatočnému pivu Zlatý Bažant Medový Porter |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 19.11.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky zostali nadýchané. | ||
Ingrediencie na 8ks: 200g horkej čokolády (roztopenej) 200g gaštanového pyré 75g smotany na šľahanie 30g masla 60g trstinového cukru 3 polievkové lyžice hladkej múky 2 bielky, vyšľahané s cukrom Na polevu: 100g čokolády na varenie 10g masla Príprava: V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky zostali nadýchané. Môžeme piecť v tortovej forme alebo na plechu. Pečieme na 150°C počas 55 minút, kým zapichnutá špajdľa nevyjde čistá. Na polevu roztopíme v hrnci s hrubým dnom 100g čokolády na varenie a za stáleho miešania pridávame po kockách maslo (10g). Upečené kúsky položíme na papier na pečenie a oblievame lyžičkou za horúca, aby sme vytvorili stekajúci efekt, necháme stuhnúť na chlade. Podávanie: Podávame s pivom Zlatý Bažant Medový Porter. Najskôr odporúčame vychutnať si dúšok piva a následne nechať na jazyku rozplynúť sústo hutného dezertu – jednoducho dokonalý súzvuk chutí. Zážitok umocníme ďalším dúškom sviatočného piva. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |