Gaštanový sen - Gaštanovo-čokoládový dezert k sviatočnému pivu Zlatý Bažant Medový Porter
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 19.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky zostali nadýchané.

Ingrediencie na 8ks:

 

200g horkej čokolády (roztopenej)

200g gaštanového pyré

75g smotany na šľahanie

30g masla

60g trstinového cukru

3 polievkové lyžice hladkej múky

2 bielky, vyšľahané s cukrom

Na polevu:

100g čokolády na varenie

10g masla

 

Príprava:

 

V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky zostali nadýchané.

Môžeme piecť v tortovej forme alebo na plechu. Pečieme na 150°C počas 55 minút, kým zapichnutá špajdľa nevyjde čistá.

Na polevu roztopíme v hrnci s hrubým dnom 100g čokolády na varenie a za stáleho miešania pridávame po kockách maslo (10g).

Upečené kúsky položíme na papier na pečenie a oblievame lyžičkou za horúca, aby sme vytvorili stekajúci efekt, necháme stuhnúť na chlade.

 

Podávanie:

 

Podávame s pivom Zlatý Bažant Medový Porter. Najskôr odporúčame vychutnať si dúšok piva a následne nechať na jazyku rozplynúť sústo hutného dezertu – jednoducho dokonalý súzvuk chutí. Zážitok umocníme ďalším dúškom sviatočného piva.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.