Recept na dnes: Sicílske artičoky |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 18.7.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
8 artičok, citrón, soľ, korenie, ½ šálky oleja, 1 malá cibuľa, cesnak, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 70g masla, 4 sardely Artičoky očistíme, odrežeme vŕšok a spodok hlúbu. Zrezané plochy potrieme rozrezaným citrónom, aby nesčerneli, potom zľahka roztvoríme listy a nasypeme medzi ne trochu soli a korenia. Plnka: V kastróle speníme na časti oleja jemne nakrájanú cibuľu, roztretý cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Na panvici opražíme strúhanku a v hlbokom tanieri roztrieme maslo s vykostenými a nakrájanými sardelami. Keď sa cibuľa v kastróle opraží do zlatova, pridáme k nej opraženú strúhanku, maslo so sardelami, štipku soli a väčšiu štipku korenia. Všetko dôkladne premiešame a touto zmesou naplníme vydlabané artičoky tak, aby zmes prenikla do stredu i medzi listy. Artičoky potom postavíme v jednej vrstve do kastróla. Prilejeme 2 naberačky vody a pokvapkáme olejom. Kastról prikryjeme pokrývkou a v mierne rozpálenej rúre pomaly dusíme. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |