Tatranské klimatické kúpele Lučivná: Každým nádychom bližšie k zdraviu!
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 10.12.2013 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Podtatranský raj pre deti – aj tak by sa dali nazvať Tatranské klimatické kúpele Lučivná. 30 hektárov prírodnej krásy, liečivé procedúry a kopec zábavy je k dispozícii deťom s dýchacími ťažkosťami – a to takmer zadarmo. Najmodernejšie, najväčšie a najluxusnejšie klimatické kúpele si môžete dovoliť aj vy. Krásne prostredie, jedinečná horská klíma, bohatý program, procedúry s pozitívnym účinkom, ale aj batoh plný zážitkov – to všetko si vaša ratolesť odnesie z detského raja - Lučivnej.

Podtatranský raj pre deti – aj tak by sa dali nazvať Tatranské klimatické kúpele Lučivná. 30 hektárov prírodnej krásy, liečivé procedúry a kopec zábavy je k dispozícii deťom s dýchacími ťažkosťami – a to takmer zadarmo. Najmodernejšie, najväčšie a najluxusnejšie klimatické kúpele si môžete dovoliť aj vy. Krásne prostredie, jedinečná horská klíma, bohatý program, procedúry s pozitívnym účinkom, ale aj batoh plný zážitkov – to všetko si vaša ratolesť odnesie z detského raja - Lučivnej.

Jedinečná horská klíma v nadmorskej výške 816 m.n.m., čisté ovzdušie, prirodzený aerosól, pozitívna intenzita ultrafialového žiarenia  a iné faktory blahodarne pôsobia na ochorenia dýchacích ciest.

 

 

V čom tkvie sila klimatických kúpeľov?

Kúpeľná liečba je založená najmä na klimatoterapii. Tá sa kombinuje s rehabilitáciou zameranou na dýchací systém a respiračnú fyzioterapiu. Rehabilitácia pri ochoreniach dýchacích ciest má liečebný i preventívny význam. Absolvovaním liečebného pobytu dochádza ku stabilizácii stavu, stimulácii imunitného systému dieťaťa, znižovaniu frekvencie respiračných infekcií a redukcii následnej antibiotickej liečby. Klimatoterapia v každom ročnom období predstavuje využitie prírodných benefitov vo forme lokálnej flóry a priaznivých klimatických podmienok.

 

Výhody kúpeľnej starostlivosti pre deti sú nenahraditeľné. Absolvovaním liečebného pobytu dochádza k zlepšeniu ich zdravotného stavu, alebo aspoň k stabilizácii a tým k zabráneniu zhoršenia choroby u chronických pacientov, k stimulácii imunitného systému, k znižovaniu frekvencie respiračných infekcií a redukcii následnej antibiotickej liečby. V prípade malých detí môže prevencia zabrániť rozvinutiu ochorení, na ktoré je dieťa predisponované (napr. bronchiálna astma),“ vysvetľuje MUDr. Helena Potanková z klimatických kúpeľov Lučivná. Sprievod matky alebo inej blízkej osoby pri liečbe eliminuje stres dieťaťa z neznámeho prostredia.

 

V kúpeľoch Lučivná deti absolvujú procedúry ako klimatoterapia, skupinová a individuálna liečebná telesná výchova, inhalačná liečba, klasická masáž, reflexná masáž, teploliečba, elektroliečba (nízko a strednofrekvenčné prúdy, ultrazvuk), svetloliečba (solux, bioptron, laseroterapia), bazén (voľné plávanie, hydrokinezioterapia), sauna- fínska, parná, bylinková, infra, hydromasážna vaňa, škótske streky či floating.

 

Liečba hrou

Nemusíte sa báť, že by vaše dieťa počas liečby vymeškalo školu. Osnovy kúpeľnej školy v Lučivnej sú počas liečby prepojené so školou dieťaťa a v prípade potreby je zabezpečená on-line komunikácia so školou. Okrem školy sa deti môžu tešiť na bohatý kultúrny, športový a voľnočasový program. Vybláznia sa na bezplatnom klzisku, lyžiarskom vleku, bežkách či snow tubingovej dráhe. V prípade nepriaznivého počasia je im k dispozícii telocvičňa, fitness centrum, wellness a indoorová priestranná a vysokonadštandartne vybavená herňa s dohľadom. Nechýbajú ani detské ihriská so šmykľavkami, preliezačkami, hojdačkami, kolotočmi a pieskoviskami, záhradné ohnisko, rodinné oddychové altánky a nové ihriská - tenisové, plážové volejbalové, plážové nohejbalové, futbalové, bedmintonové, streetbalové, volejbalové a petangové. Športové náradie a bicykle si deti môžu požičať bezplatne. Kultúrny program zabezpečujú animátori voľného času.

 

Čo robiť, aby ste dostali vaše dieťa do Lučivnej?

Kúpeľná starostlivosť je poskytovaná deťom vo veku od 3 do 18 rokov.

·      Návrh na kúpeľnú liečbu/starostlivosť vypisuje lekár špecialista uvedený v tabuľkovej časti indikačného zoznamu pre kúpeľnú starostlivosť alebo lekár poskytujúci všeobecnú ambulantnú starostlivosť pre deti a dorast na základe nálezu príslušného lekára špecialistu. Na návrhu treba uviesť požiadavku liečenia v Kúpeľoch Lučivná - stačí "LUČIVNÁ".

·      Za vypísanie "Návrhu" poistenec neplatí. Kúpeľná starostlivosť patrí medzi zdravotnú starostlivosť, na ktorú má Vaše dieťa nárok zo zákona.

·      Návrh na kúpeľnú liečbu je následne zaslaný do zdravotnej poisťovne (zmluvný partner Kúpeľov Lučivná - VZP, Dôvera, Union), kde ho schváli revízny lekár. Dĺžka pobytu je 21 - 28 dní.

·      Rodič sa môže zúčastniť kúpeľného pobytu s dieťaťom ako doprovod. Kúpele Lučivná vychádzajú v ústrety aj mamičkám či oteckom, ktorým zdravotná poisťovňa neschváli byť sprievodcom v rámci poistenia. Ako? Napríklad v niektorých mesiacoch majú sprievodcovia pobyt s dieťaťom úplne zadarmo. Viac na www.kupelelucivna.sk.

 

Doprajte svojim deťom (3 – 18 rokov) pobyt v Tatranských klimatických kúpeľoch Lučivná počas zimných mesiacov november – december alebo január – február a garantujeme, že vaše deti na túto zimu určite nezabudnú. Prvých 50 detí získa zimné oblečenie – zimné bundy, otepľovačky alebo zimné rukavice. Stačí splniť jedinú podmienku – deti nastúpia samé, teda bez sprievodcu a to do liečebného domu Limba.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.