Vlhký či suchý? Správna diagnóza kašľa je kľúčová!
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 27.11.2013 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V poslednej dobe je žena niečo ako „superhrdinka v sukni“. Zachraňuje domácnosť, stará sa o deti, boduje aj na pracovnom poli a k tomu všetkému sa o seba stará, aby bola vždy dokonalou a šik dámou. Je to silná žena, ktorá si nemôže dovoliť vypadnúť zo zabehnutého rytmu. Stále v pohotovosti, stále vysoko produktívna.

V poslednej dobe je žena niečo ako „superhrdinka v sukni“. Zachraňuje domácnosť, stará sa o deti, boduje aj na pracovnom poli a k tomu všetkému sa o seba stará, aby bola vždy dokonalou a šik dámou. Je to silná žena, ktorá si nemôže dovoliť vypadnúť zo zabehnutého rytmu. Stále v pohotovosti, stále vysoko produktívna. Žiadne zaváhania. Preto keď pocíti prvé príznaky choroby, ako napríklad kašeľ, spolieha sa na všetky dostupné výdobytky tejto doby, len aby nemusela vo svojom tempe poľaviť. Vbehne do lekárne a nakúpi všetky „zázračné“ sirupy, pastilky a tabletky, aby kašeľ okamžite potlačila. Prílišná samostatnosť však môže  byť v tomto prípade skôr nešťastným riešením. Pastilky, ktoré kašeľ tlmia, na druhej strane sirupy, ktoré podporujú vykašliavanie. Jedno za druhým, v horšom prípad aj naraz. Jeden prostriedok neguje účinky toho druhého a výsledný efekt je úplne mizivý. A neliečený kašeľ môže zanechať vážne následky.

Kašeľ môžeme definovať ako obranný reflex či varovný signál. Jeho význam je v prečistení dýchacích ciest. Objavuje sa ako sprievodný jav bežného prechladnutia, chrípky alebo zápalu priedušiek. Kašeľ musíme správne rozlišovať, pretože to je kľúčom k úspechu. Načo vyhadzovať peniaze za niečo, čo vlastne ani nepotrebujeme? Preto sa nevypláca kašeľ  podceniť a lekár najlepšie určí, o aký druh sa jedná.

Rozlišujeme kašeľ vlhký (produktívny) a suchý (neproduktívny). Vlhký kašeľ sprevádza vykašliavanie hlienu. Antitusiká sú na suchý, expektoranciá na vlhký kašeľ. Prvé menované kašeľ tlmia a sú vhodné na suchý a dráždivý kašeľ. Expektoranciá podporujú vykašliavanie a zlepšujú evakuáciu hlienu z dýchacích ciest. Sú vhodné pri vlhkom kašli. Preto nie je vhodné požívať tieto liečivá súčasne. V konečnom dôsledku by ich kombinácia nepriniesla žiadny alebo len minimálny efekt.

Aj keď všetko napreduje neuveriteľnou rýchlosťou, nehovoriac o oblasti medicíny a farmácie, všetky najmodernejšie technológie aj tak využívajú tradičné, zaužívané a spoľahlivé princípy. Ideálne je, ak sa oba aspekty spoja. Príkladom je aj Bronchicum - sila prírody spojená s najnovšími technológiami a metódami v medicíne. Rastlinný liek obsahuje výťažky z materinej dúšky, tymianovej silice a koreňa prvosienky. Materina dúška je vzrastom malá, no účinkom veľká bylinka. Užíva sa pri chorobách dýchacích ústrojov, zvonku ako kloktadlo (antiseptikum, zápach z úst) a do kúpeľa pre deti. uvoľňuje hlieny a mierni kašeľ. Bylinku už však nemusíte zbierať a sušiť ako naše prastaré mamy. Bronchicum prináša materinu dúšku vo fľaštičke. Rýchle, pohodlné, účinné a najmä prírodné riešenie pre matky, žienky domáce i kariéristky. Užíva sa pri chorobách dýchacieho ústrojenstva z prechladnutia, pri dráždivom kašli, zápale a zahlienení priedušiek. Pôsobenie jednotlivých zložiek uľahčuje vykašliavanie hlienu. Materina dúška je výborná pri nachladnutí, zápale priedušiek a zápale mandlí. Obsahuje veľké množstvo silíc, flavonoidov, kyseliny ursolovej, trieslovín a horčín Silice a triesloviny majú protizápalový účinok. Rastlinný sirup je vhodný aj pre deti od 1 roka.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.