ZELENINA, KTORÁ DOPĹŇA PROTEÍNOVÚ DIÉTU, OCHRÁNI PRED CHOROBAMI A DODÁ ENERGIU
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 27.11.2013 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Zelenina je vo všeobecnosti nielen vynikajúcim doplnkom diétneho jedálnička, ale pri špeciálnej proteínovej diéte aj neoddeliteľnou súčasťou celého procesu chudnutia. Program KetoDiet je založený na troch fázach, počas ktorých dochádza k redukcii hmotnosti. V prvej fáze môžete konzumovať len vybrané druhy zeleniny, ktorá má množstvo pozitívnych účinkov na vaše zdravie.

Zoznam zeleniny z prvej fázy diétneho programu KetoDiet má svoje nesporné benefity

 

Zelenina je vo všeobecnosti nielen vynikajúcim doplnkom diétneho jedálnička, ale pri špeciálnej proteínovej diéte aj neoddeliteľnou súčasťou celého procesu chudnutia. Program KetoDiet je založený na troch fázach, počas ktorých dochádza k redukcii hmotnosti. V prvej fáze môžete konzumovať len vybrané druhy zeleniny, ktorá má množstvo pozitívnych účinkov na vaše zdravie.

 

V prvej fáze programu KetoDiet by ako doplnok proteínových nápojov nemala chýbať najmä brokolica, karfiol, cuketa, pór, uhorka, kapusta, kel, baklažán či kaleráb. Brokolica je výborným antioxidantom a preventívnym opatrením proti rôznym ochoreniam, obsahuje veľké množstvo vitamínu A, C  a K či B komplexu. Zásobu biolátok obsahuje karfiol, ktorý má vysoký obsah kyseliny listovej. Tá potom pôsobí spolu s vitamínom B12 na rast buniek a krvotvorbu. Zelená cuketa je zase zdrojom provitamínu A, ktorý preniká až k jadrám buniek, čím ovplyvňuje celkové zdravie a dodáva telu energiu. Skvelý je tiež nízkokalorický baklažán, ktorý znižuje cholesterol v krvi, podporuje vylučovanie žlče a tým aj celkové trávenie.

 

Každá zelenina má množstvo priaznivých účinkov, v každom prípade však sledujte reakcie svojho tela. Niektoré druhy môžu totiž u citlivých jedincov vyvolať nadúvanie, čo znamená, že ich príjem treba minimalizovať. Zeleninové jedlá môžete dochutiť korením podľa vlastnej chuti a za deň môžete použiť až 2 lyžičky kvalitného rastlinného oleja (ideálne olivového alebo repkového). Povolená zelenina môže byť konzumovaná v surovom alebo tepelne upravenom stave, jej doporučená denná spotreba je 500 gramov.

 

Pamätajte, že v prvej fáze diéty by ste mali na niektoré druhy zeleniny dočasne zabudnúť. Zelenina z prvej fázy programu KetoDiet má oproti ostatným druhom nespornú výhodu v množstve cukrov, ktoré obsahuje. Vďaka nižšiemu obsahu sacharidov nebrzdí proces ketózy, ako aj celý redukčný program. Na istý čas by ste si práve preto mali odoprieť napríklad paradajky, papriku, cibuľu, cesnak, artičoky alebo dyňu.

 

Nemusíte mať však strach, že navždy prídete o chuť svojej obľúbenej zeleniny. V ďalších krokoch programu už môžete do svojho jedálnička zaradiť aj ostatné druhy  naďalej udržiavať svoju postavu vo forme.

 

Zdroj: KetoDiet



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.