Pozor na osteoartrózu, môže striehnuť aj na Vás!
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 8.12.2013 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Môžete sa cítiť fit, hýbať sa alebo len sedieť v práci, osteoartróza číha aj na vás. Toto ochorenie bolo dlho považované za degeneratívnu formu kĺbovej choroby. V skutočnosti sa vyznačuje aj zápalovými príznakmi. Dnes si nevyberá vek, ani pohlavie a postihuje najmä drobné kĺby rúk a nôh, kĺby, ktoré nosia váhu celého tela a chrbticu.

Môžete sa cítiť fit, hýbať sa alebo len sedieť v práci, osteoartróza číha aj na vás. Toto ochorenie bolo dlho považované za degeneratívnu formu kĺbovej choroby. V skutočnosti sa vyznačuje aj zápalovými príznakmi. Dnes si nevyberá vek, ani pohlavie a postihuje najmä drobné kĺby rúk a nôh, kĺby, ktoré nosia váhu celého tela a chrbticu. 

Osteoartróza je najčastejším kĺbovým ochorením, ktoré sa univerzálne vyskytuje a postihuje obe pohlavia a všetky rasy, i keď v rôznej miere. Niektoré formy sú častejšie u žien ako u mužov. Postihuje nielen chrupku, ale aj celý kĺb. Medzi rizikové faktory patrí nielen všeobecná predispozícia, ale aj lokálne faktory. K všeobecnej predispozícii sa radia genetické faktory. Ďalším faktorom je nadváha resp. obezita, ktorá vplýva najmä na kolenné kĺby, a hypermobilita. Častejšie sa ochorenie prejavuje aj  pri cukrovke a hypertenzii a u žien po menopauze riziko vzniku ochorenia takisto stúpa. Osteoartróza môže vzniknúť aj z mechanických príčin akými je úraz, netypický tvar kĺbov, vplyv zamestnania a športové aktivity. Zmeny sú väčšinou vyvolávané genetickými vplyvmi, imunitnými faktormi, kedy po poranení môžu niektoré zložky chrupavky pôsobiť ako cudzorodá látka, proti ktorej sa telo bráni. Niektoré metabolické poruchy, starnutie, ktorým sa kĺb nepravidelne mení, čím sa mení aj jeho tvar a funkcia a mechanická záťaž dopĺňajú zoznam rizikových faktorov. Prvým príznakom sú štartovacie bolesti. Začínajú pri prvých pohyboch po dlhšom pokoji alebo po záťaži, najmä večer. Ak bolesti pretrvávajú a objavujú sa aj pri určitých pohyboch, rušia Váš spánok, ochorenie postupuje a sú to príznaky kĺbovej dekompenzácie. Ak chcete osteoartrózu podchytiť včas, vyhnúť sa jej, prijímajte dostatok základných komponentov chrupky vo forme stravy alebo suplementácie. V súčasnosti sú na trhu dostupné viaceré preparáty aj vo forme potravinových doplnkov, ktoré sa uplatňujú pri ochrane kĺbov a prevencii. Jednou z možností ovplyvnenia chorobných prejavov osteoartrózy predstavuje aj zaradenie kolagénových výživových doplnkov obohatených o vitamín C.

Vyskúšajte novinku Colafit s vitamínom C a objavte tajomstvo fľaštičky, ktorá ukrýva dve fľaštičky v jednej. Výživový doplnok vás prekvapí 60 kolagénovými kocôčkami a 60 tabletkami vitamínu C určenými na užívanie počas dvoch mesiacov. Stiahnite štiepiaci pásik v strede hlavnej fľaštičky a získajte tak dve. Kolagén, ktorý obsahujú kocôčky sa nachádza v ľudskom tele v kĺbovej chrupavke, väzivových tkanivách, kĺbových puzdrách, kostiach, v koži, zuboch aj nechtoch. V kocôčkach ho nájdete až v 99,9 % čistoty. V druhej fľaštičke sa ukrýva vitamín C. Ten prispieva k správnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii chrupaviek, kostí, zubov, ďasien a pokožky. Kocôčku užívajte vždy ráno, nalačno a vitamín C si doprajte hocikedy počas dňa. Navyše teraz pri kúpe výživového doplnku sa vaše užívanie predĺži až o desať dní, vďaka 10 kociek + 10 tabliet v balení na viac.  

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.