Karamelové rožteky
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 11.12.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Z múky, tuku, cukru, orechov, kakaa, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny v chladničke.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 210 g hladkej múky
  • 140 g mletých orechov
  • 70 g Korunného cukru práškového
  • 140 g masla
  • 1 lyžicu kakaa
  • 2 žĺtky
  • citrónovú kôru

Krém :

  • 397 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 250 g masla

Na ozdobenie: čokoládovú polevu

Postup:

  1. Z múky, tuku, cukru, orechov, kakaa, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny v chladničke. Cesto vyvaľkáme a pomocou formičky vykrajujeme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do ružova pri 180 °C.
  2. Uzatvorenú plechovku kondenzovaného mlieka ponoríme do vody a varíme cca 3 hodiny, získa tak krásnu čokoládovú farbu a zhustne. Mlieko necháme vychladnúť a vyšľaháme ho s maslom na hladký krém. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém na rožteky a nakoniec jeden po druhom namáčame do čokoládovej polevy. Môže byť aj biela, získame tak kontrastný optický efekt.

Tip: Keď si pred namáčaním do čokolády rožteky namrazíme, práca pôjde lepšie od ruky. Samotné rožteky možno zamraziť a schovať na neskoršie použitie.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.