ZUZKA HAASOVÁ A MIŠKA ČOBEJOVÁ SPOLU SO ŠIKOVNÝMI DEŤMI SKRÁŠLILI ZASTÁVKU BBC 1 PLUS – MILETIČOVA
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 10.12.2013 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Žiaci zo Základnej školy Ružová dolina pretvorili kedysi ošarpaný múrik za zastávkou svojou maľbou. Ruku k dielu priložili aj patrónky projektu Michaela Čobejová a Zuzana Haasová.

Žiaci zo Základnej školy Ružová dolina pretvorili kedysi ošarpaný múrik za zastávkou svojou maľbou. Ruku k dielu priložili aj patrónky projektu Michaela Čobejová a Zuzana Haasová.

Zastávka mestskej hromadnej dopravy BBC 1 Plus – Miletičova ožila farbami. Svojou maľbou ju totiž ozdobili talentované deti zo Základnej školy Ružová dolina, ktoré vyhrali súťaž v maľovaní zorganizovanú rakúskou spoločnosťou CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo). Tá je developerom prvej ekologickej budovy v Bratislave BBC 1 Plus. Žiaci za to získali poukážku v hodnote 500 eur, ktorú využijú na ekologické školské potreby.

Triedy 4.A a 9.B vo svojom víťaznom diele, ktoré zdobí múrik čerstvo zrekonštruovaný developerom CA Immo, zobrazili predstavu o ekologickej planéte. „Je sympatické, keď sú deti zapojené do niečoho, kde sa musia snažiť a vedia, že môžu niečo vyhrať. Zároveň skrášlili okolie a sami vidia ten rozdiel. Detičky sa snažia a sú veľmi šikovné. Takýchto akcií by mohlo byť viac,“ uviedla Michaela Čobejová, ktorá si myslí, že zmeniť postoj k životnému prostrediu musí najprv každý sám individuálne. „Rada podporujem deti a tým, že existujem na svete, tak aj životné prostredie. Decká sú zohraté, aj keď sú tu všetky vekové kategórie,“ dodala Zuzana Haasová, podľa ktorej je potrebné, aby sa o ochrane životného prostredia viac rozprávalo.  

Samotné deti mali maľovanie na múrik dokonale zorganizované a tešili sa najmä z toho, že po sebe môžu zanechať niečo pekné. „Je super, že niekomu napadlo zorganizovať niečo takéto,“ vyjadrila sa malá Maťka, s ktorou súhlasila aj pani učiteľka Dana Polakovičová. „Deti boli šikovné a tešíme sa, že sme prispeli ku skrášleniu životného prostredia,“ zhrnula.

Developer CA Immo vlani spomínanú zastávku pri príležitosti jej premenovania na BBC 1 Plus – Miletičova zrekonštruoval, keďže bola v dezolátnom stave. Postaral sa o chradnúcu konštrukciu zastávky, vymaľoval ju nanovo zelenou farbou, poskytol nové lavičky i funkčný mobiliár, dal odstrániť grafity z betónového múrika a  premaľovať steny za zastávkou do zelených farieb. „Podujatie sa nesmierne vydarilo a revitalizácia okolia budovy BBC 1 Plus, o ktorú sa dlhodobo usilujeme, sa týmto opäť posunula ďalej. Stretli sme sa s množstvom pozitívnych ohlasov od okoloidúcich, čo vnímam tak, že ľuďom nie je ľahostajné prostredie, v ktorom žijú,“ uviedol leasingový riaditeľ BBC 1 Plus Radovan Mihálek.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.