ELEGANTNÝ DOBRODRUH
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 12.12.2013 14:24
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Cestujete na hory, k moru, plánujete výlet do lesa alebo dobrodružnú dovolenku v púšti? Spomienky v podobe fotografií a videí vám ostanú navždy, je preto dôležité, aby boli za každých okolností ostré, nádherne farebné a kvalitné. A práve na to bol stvorený nový Nikon 1 AW1, historicky prvý malý fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi, ktorý je vodotesný aj odolný voči mrazu, prachu či otrasom. Pozrite sa, ako očaril skúseného adrenalínového fotografa!

Cestujete na hory, k moru, plánujete výlet do lesa alebo dobrodružnú dovolenku v púšti? Spomienky v podobe fotografií a videí vám ostanú navždy, je preto dôležité, aby boli za každých okolností ostré, nádherne farebné a kvalitné. A práve na to bol stvorený nový Nikon 1 AW1, historicky prvý malý fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi, ktorý je vodotesný aj odolný voči mrazu, prachu či otrasom. Pozrite sa, ako očaril skúseného adrenalínového fotografa!

Fotoaparát vodotesný do hĺbky 15 m, odolný voči pádom z výšky až 2 m, ktorý bez ujmy vydrží až -10°C mrazy a je dokonale chránený proti prachu? To nie je všetko. Obrovským bonusom Nikonu 1 AW1 oproti tradičným outdoorovým kompaktom je totiž jeho rýchlosť, kvalita snímok a možnosť obmeny dvoch 1 NIKKOR AW objektívov, ktoré sú takisto odolné voči vode, otrasom a mrazu. Správne veľký, aby sa dal ľahko prenášať, dostatočne rýchly na bleskurýchle nasadenie do akejkoľvek akcie a natoľko atraktívny, že sa za ním jednoducho nedá neotočiť.

Nathan Avila, ktorý sa už 13 rokov venuje fotografovaniu akcie a adrenalínových športov a prijal úlohu nový Nikon 1 AW1 exkluzívne otestovať na náročnom adrenalínovom shootingu v Thajsku, hovorí: „Tento prístroj je rozhodne pokrokom  od akčných fotoaparátov, ktoré sme doteraz poznali. Môžete ho vziať na pláž, môžete ho vziať do hôr a snímky, ktoré urobíte, budú mať vždy absolútne profesionálny ‚look‘ aj ‚feeling‘.“

Záruku, že každá snímka z tejto mašinky bude dokonale ostrá a vykreslená a aj videosekvencie budú prirodzene plynulé, dáva nielen 14,2-megapixlový CMOS snímač a dvojica objektívov 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 a 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8, ale aj rýchlosť a presnosť systému Nikon 1. Fotoaparát tak ponúka až 60 snímok za sekundu pri kontinuálnom snímaní a 15 snímok pri pokročilom hybridnom automatickom zaostrovaní. Najrýchlejší kontinuálny autofokus na svete v tejto kategórií fotoaparátov nadchol aj profesionálneho fotografa: „Pri natáčaní stačí namieriť na približujúci sa predmet či osobu, stlačiť OK a doslova cítite, ako fotoaparát želaný objekt sleduje a drží ostrý.“

„Nemusíte sa oňho vôbec báť, viete, že sa nerozbije, ak dostane malú ranu, odolá mrazu, vode... Väčšinu vodotesných fotoaparátov dostanete s puzdrom, ktoré dramaticky zväčší rozmery prístroja. Fakt, že Nikon 1 AW1 je tak malý a predsa vodotesný, je aj obrovským prielomom v dizajne. Pre mňa osobne práve toto je tá najúžasnejšia vec na tomto fotoaparáte,“ chváli Avila.

 

http://www.youtube.com/watch?v=y5ekWKuwZes&feature=youtu.be



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.