Poťahované fondánové kolieska s karamelovým krémom |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 22.1.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na prípravu cesta zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať. | ||
Náročnosť: 1 bábovka Doba prípravy: asi 60 minút Vystačí: na 50 porcií Prísady: Na cesto: 1 vajce 110 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku 90 g práškového cukru 200 g hladkej múky 80 g mletých vlašských orechov 1 PL kakaa 1 KL Jedlej sódy Dr.Oetker Na náplň: 1 balíček Pudingu Originál s karamelovou príchuťou Dr.Oetker 250 ml mlieka 150 g zmäknutého masla 150 g práškového cukru Na ozdobenie: 2 balíčky Fondánu Dr.Oetker Tubičky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker Ešte potrebujeme: formičky (kolieska s priemerom 5 cm a 8 cm), drobné formičky v tvare srdiečka Príprava: 1. Na prípravu cesta zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať. 2. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou s priemerom 3 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 12 minút 3. Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu a necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Do masla postupne zašľaháme vychladnutý puding. 4. Po upečení necháme pečivo vychladnúť, kolieska zlepujeme karamelovou náplňou k sebe, pričom vrchné koliesko ešte potrieme veľmi tenkou vrstvou náplne na prichytenie fondánu. 5. Na ozdobenie rozvaľkáme fondán na pracovnej doske zľahka posypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou asi 2 – 3 mm. Z fondánu vykrajujeme kolieska formičkou s priemerom 5 cm a ihneď ním potiahneme zlepené kolieska. Konce fondánu podložíme naspodok pečiva a zľahka pritlačíme. 6. Zo zvyšného fondánu povykrajujeme malé srdiečka, ktoré z jednej strany jemne navlhčíme vodou a prilepíme na fondánom obalené koliesko. 7. Kolieska môžeme ozdobiť aj bielou tubičkou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |