Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 31.1.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí: na 20 porcií

 

Prísady:

 

Na cesto:

50 g kakaa

240 ml horúcej vody

115 g zmäknutého masla

150 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

2 vajcia

175 g hladkej múky

1/2 balíčka Kypriaceho prášku do perníka Dr.Oetker

 

 

Na ozdobenie:

1 balenie Fondánu Dr.Oetker

Perličky strieborné Dr.Oetker

 

 

Ešte potrebujeme:

plech na muffiny

papierové košíčky

elektrický ručný šľahač

formičky

farebnú stužku

 

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
  2. Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich asi do 2/3 cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                      170 °C

Teplovzdušná rúra:                 150 °C

Plynová rúra:                          stupeň 2

 

Doba pečenia:                        asi 20 minút

 

  1. Po upečení vyberieme košíčky z formy na muffiny a necháme vychladnúť.

 

  1. Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Pomocou formičiek (napr. kvetinky, hviezdičky, srdiečka) povykrajujeme ľubovoľné tvary a umiestnime ich na muffiny. Fondán k cestu prilepíme tubičkou.

 

  1. Z fondánu vytvoríme ružičky.

 

Postup na tvorbu ružičiek:

1.      Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.

2.      Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.

 

 

  1. Muffiny dozdobíme striebornými perličkami, ktoré k cestu tiež prilepíme pomocou bielej tubičky a nakoniec okolo papierového košíčka uviažeme stužku.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.