Srdiečka pre zamilovaných
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 7.2.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu, maslo, soľ, cukor a vanilínový cukor. Odstavíme zo sporáka, pridáme múku a vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj hrnca. Vložíme do misy a do vychladnutého cesta zapracujeme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia.

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Doba odležania: asi 40 minút

Vystačí na:  asi 14 porcií

 

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 240 ml vody
  • 60 g masla
  • štipka soli
  • 1 PL cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 160 g hladkej múky
  • 4 vajcia

 

Na náplň:

  • 100 g zmesi lesných plodov (mrazenej)
  • 60 g práškového cukru
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

 

Na posypanie:

  • 1 zarovnaná PL práškového cukru

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s rezanou (Ø 1 cm) a hladkou trubičkou (Ø 1 cm)

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu, maslo, soľ, cukor a vanilínový cukor. Odstavíme zo sporáka, pridáme múku a vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj hrnca. Vložíme do misy a do vychladnutého cesta zapracujeme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia.
  2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (Ø asi 8 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                     190°C

Teplovzdušná rúra:             170°C

Plynová rúra:                                    stupeň 3

        

Doba pečenia: asi 30 minút

 

Prvých 15 minút rúru neotvárame.

 

  1. Srdiečka necháme vychladnúť a pozdĺžne rozkrojíme.
  2. Na prípravu náplne prepasírujeme cez sitko rozmrazené lesné plody, pridáme práškový cukor, tvaroh, jogurt a premiešame. Smotanu na šľahanie ušľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do ovocnej zmesi. Náplňou naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Srdiečka naplníme a uložíme na 40 minút do chladničky.
  3. Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom.

 

 

Z lásky



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.