Steak z lososa s zelerovým krémom
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 15.2.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji spolu s nakrájaným zelerom, zemiakmi a cesnakom.

Ingrediencie:

• 4 steaky z lososa (cca po 150 g)

• 500 g zeleru

• 300 g zemiakov

• 1 cibuľa

• 3 strúčiky cesnaku

• 200 ml Alpro Cuisine

• 100 ml Alpro Original

• 100 g čiernych olív

• 2 lyžičky píniových orieškov

• tymian, bazalka

• muškátový oriešok

• soľ

 

Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji spolu s nakrájaným zelerom, zemiakmi a cesnakom. Prilejeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Pridáme bylinky, osolíme a nastrúhame trocha muškátového orieška. Po uvarení zeleru a vyvarení zhruba polovice tekutiny zmes rozmixujeme tyčovým mixérom na jemný krém. Dochutíme soľou a korením. Osoleného lososa opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Servírujeme ho na lôžku zelerového krému, posypeme sprudka orestovanými píniovými orieškami a pokrájanými čiernymi olivami.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.