Steak z lososa s zelerovým krémom |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 15.2.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji spolu s nakrájaným zelerom, zemiakmi a cesnakom. | ||
Ingrediencie: • 4 steaky z lososa (cca po 150 g) • 500 g zeleru • 300 g zemiakov • 1 cibuľa • 3 strúčiky cesnaku • 200 ml Alpro Cuisine • 100 ml Alpro Original • 100 g čiernych olív • 2 lyžičky píniových orieškov • tymian, bazalka • muškátový oriešok • soľ Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji spolu s nakrájaným zelerom, zemiakmi a cesnakom. Prilejeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Pridáme bylinky, osolíme a nastrúhame trocha muškátového orieška. Po uvarení zeleru a vyvarení zhruba polovice tekutiny zmes rozmixujeme tyčovým mixérom na jemný krém. Dochutíme soľou a korením. Osoleného lososa opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Servírujeme ho na lôžku zelerového krému, posypeme sprudka orestovanými píniovými orieškami a pokrájanými čiernymi olivami. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |