Hus plnená makarónmi
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 16.11.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 hus, ¼ kg makarónov, 1 lyžica rozpusteného masla, 3-4 lyžice parmezánu, 2 vajcia, mleté čierne korenie, ½ husacej pečene, soľ, omáčka z hríbov


1 hus, ¼ kg makarónov, 1 lyžica rozpusteného masla, 3-4 lyžice parmezánu, 2 vajcia, mleté čierne korenie, ½ husacej pečene, soľ, omáčka z hríbov

Hus očistíme, krídla a nohy odrežeme, vyberieme kostru, a to tak, že po celej dĺžke chrbta rozrežeme kožu a mäso od kostry odrezávame. V slanej vode uvaríme do polomäkka makaróny, scedíme ich, pomastíme maslom, pridáme parmezán, vajce, mleté čierne korenie, pečeň pokrájanú na malé kocky a podusenú na masle a posolíme. Touto zmesou naplníme mäso, zošijeme, dáme na pekáč a za stáleho podlievania a polievania vypečenou šťavou pečieme asi 2 hodiny v rúre. Mäkkú hus vyberieme na misu, zlejeme tuk a zvyšnú šťavu pridáme k omáčke. Nite vyberieme a mäso pokrájame. Podávame s hríbovou omáčkou.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.