Pre 2 osoby
- 400 g kuracieho mäsa alebo ryby
- 8lyžice SPAK Balsamico dresssingu
- SPAK Cesnakového dressingu
- 2 veľké cibule
- štipka soli a cukru
- 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie
- 200 g mozarelly
- 1pohár sterilizovanej kápie
- olej
- na ozdobu – čierne olivy, bazalka, petržlenová vňať
- 2 ciabatty
Najskôr si pripravíme marinádu na mäso: zmiešame 8 lyžíc SPAK Balsamico dressingu, cibule nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Do zmesy vložíme na kúsky nakrájané mäso a odložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom mäso orestujeme na oleji, osolíme, trochu podlejeme vodou a za občasného premiešania dusíme 15-20 minút.
Ciabatty rozkrojíme, rýchlo opečieme z oboch strán na suchej panvici a na ešte teplé vrstvíme mäsovú zmes kúsky käpie a na kolieska nakrájanej mozarelly. Na záver ozdobíme kolieskami čiernych olív a posypeme bazalkou. Ciabatty uložíme na plech alebo do pekáča a dáme na 180 °C do rúry na cca 5 minút zapiecť. Horúcu ciabattu podávame dozdobenú petržlenovou vňaťou s cesnakovým dresingom SPAK.