Ciabatta ála Capri
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 15.2.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso: zmiešame 8 lyžíc SPAK Balsamico dressingu, cibule nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Do zmesy vložíme na kúsky nakrájané mäso a odložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom mäso orestujeme na oleji, osolíme, trochu podlejeme vodou a za občasného premiešania dusíme 15-20 minút.

Pre 2 osoby

  • 400 g kuracieho mäsa alebo ryby
  • 8lyžice SPAK Balsamico dresssingu
  • SPAK Cesnakového dressingu
  • 2 veľké cibule
  • štipka soli a cukru
  • 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie
  • 200 g mozarelly
  • 1pohár sterilizovanej kápie
  • olej
  • na ozdobu – čierne olivy, bazalka, petržlenová vňať 
  • 2 ciabatty

 

 

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso: zmiešame 8 lyžíc SPAK Balsamico dressingu, cibule nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Do zmesy vložíme na kúsky nakrájané mäso a odložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom mäso orestujeme na oleji, osolíme, trochu podlejeme vodou  a za občasného premiešania dusíme 15-20 minút.

Ciabatty rozkrojíme, rýchlo opečieme z oboch strán na suchej panvici a na ešte teplé vrstvíme mäsovú zmes kúsky käpie a na kolieska nakrájanej mozarelly. Na záver ozdobíme kolieskami čiernych olív a posypeme  bazalkou. Ciabatty uložíme na plech alebo do pekáča a dáme na 180 °C do rúry na cca 5 minút zapiecť. Horúcu ciabattu podávame dozdobenú petržlenovou vňaťou s cesnakovým dresingom SPAK.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.