Aspikové tortičky s tuniakom
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 3.3.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút.

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba tuhnutia: 2 hodiny

Vystačí: na 8 porcií

 

Prísady:

 

Na aspik:

1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker

500 ml vody

hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok

10 ks cherry rajčiniek

3 vajcia uvarené natvrdo

1 balenie syra mozzarella

1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave

zväzok bazalky

soľ

 

 

Ešte potrebujeme:

sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny

 

 

Príprava:

 

1.      Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút.

2.      Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

3.      Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť.

4.      Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

5.      Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.