Aspikové tortičky s tuniakom |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 3.3.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút. | ||
Náročnosť: 1 bábovka Doba prípravy: asi 30 minút Doba tuhnutia: 2 hodiny Vystačí: na 8 porcií Prísady: Na aspik: 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker 500 ml vody hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok 10 ks cherry rajčiniek 3 vajcia uvarené natvrdo 1 balenie syra mozzarella 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave zväzok bazalky soľ Ešte potrebujeme: sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny Príprava: 1. Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút. 2. Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. 3. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť. 4. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. 5. Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |