Joan Collinsová verzus Elizabeth Taylorová - falošné perly
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 16.11.2000 12:47
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Krásne úsmevy, perlové zúbky, nonšalantné správanie. To všetko svedčí hollywoodskym hviezdam. Všeobecne ich to aj charakterizuje. Povrchný pozorovateľ by mohol nadobudnúť pocit, že v meste snov sa majú všetci radi. Opak je pravdou!



Krásne úsmevy, perlové zúbky, nonšalantné správanie. To všetko svedčí hollywoodskym hviezdam. Všeobecne ich to aj charakterizuje. Povrchný pozorovateľ by mohol nadobudnúť pocit, že v meste snov sa majú všetci radi. Opak je pravdou!
Konkurencia je veľká a nejde o guličky, z toho prirodzene vyplýva, že pod povrchom prebieha boj. Niekedy tajný, o ktorom vedia iba aktéri a niekedy dlhotrvajúci, ktorý už spozoruje aj okolie.
Dve filmové divy - Joan Collinsová a Elizabeth Taylorová už roky vedú proti sebe nemilosrdný boj, ktorý vypukol naplno až v poslednom čase.
Tieto dve dámy si nikdy nevedeli prísť na meno. Zdá sa, že boj začala Joan Collinsová, ktorá sa stala slávnou o niečo neskôr ako ostatné hviezdy. Ctižiadostivá a radodajná Joan vždy závidela legendárnej Elizabeth Taylorovej jej krásu, slávu a dokonca aj jej úspechy v láske. Elizabeth vždy vedela, ako ju vyviesť z miery. Ignorovala ju.
Keď niekto len naznačil, že sa podobajú s Collinsovou, nikdy sa nezabudla opýtať, o kom je vlastne reč. Svoju údajnú rivalku nikdy nebrala vážne. Ľudia a médiá ich však stále spolu porovnávali. Nečudo! Akonáhle sa im človek pozorne zahľadí do tvárí, zákonite si všimne ich spoločné črty.
Ale dnes je jasné, že Joan vyzerá na svoj vek predsa len trochu lepšie, a cíti pocit blaha vtedy, keď jej niekto z času na čas povie, že vyzerá akoby vypadla Elizabeth Taylorovej z oka ibaže v mladšom vydaní.
Nikto netuší, presne koľko majú za sebou plastík a skrášľovacích kúr, ale občas zažiari aj Elisabeth a vtedy, na veľkú smolu Joan, nie je vidieť ich malý vekový rozdiel. Napriek tomu, že sa babička Collinsová drží, pre niektorých vždy bude len „slabým odvarom“ hviezdnej Taylorovej.
Človek by predpokladal, že vekom sa vášne tlmia a ľudia dostávajú rozum. V tomto prípade to skutočne neplatí. Donedávna sa obidve herečky viac-menej ignorovali, ale teraz sa doslova nenávidia.
Ich dlhotrvajúca averzia sa zmenila v neúprosný boj. Jedna druhú napáda pred ľuďmi a novinármi a hádky nemajú konca. Hlavným dôvodom ich verejných sporov je film, v ktorom sa Joan Collinsová stane Elizabeth Taylorovou so všetkými jej kladmi aj zápormi. A tak na svetlo sveta vychádzajú stále nové a stále pikantnejšie historky zo života oboch bývalých krásavíc, ktorými sa dlhoročné rivalky navzájom častovali.
Samozrejme, že ide vždy o malichernosti, ale keďže nemajú finančné problémy a už nemusia vychovávať deti a starať sa o manželov, môžu si ich pokojne dopriať. Hlavnou témou hádok je napríklad, že známu úlohu potvory Alexis v slávnom televíznom seriáli Dynastia, ktorá vyniesla Joan na vrchol jej slávy, vraj dostala až potom, čo ju dve kandidátky pred ňou odmietli.
Prvou v poradí nebol nikto iný ako Elizabeth Taylorová a tou druhou rovnako slávna Sophia Lorenová. Bez tejto úlohy by ostala Collinsová navždy úplnou nulou, povedala Elizabeth. Joan jej to vrátila príhodou z podobného súdka.
Hlavnú úlohu vo filme Kleopatra mala vraj hrať pôvodne Collinsová, ale Taylorová mala lepšie známosti, vďaka ktorým sa jej podarilo dostať túto úlohu.
Dokonca za slušný honorár vo výške milión dolárov.
U producenta filmu Kleopatra sa samozrejme prihovoril aj Taylorovej vtedajší manžel, známy spevák a herec Eddie Fisher. Ona sa mu odmenila tým, že ho onedlho opustila, lebo sa pri nakrúcaní bláznivo zamilovala do herca Richarda Burtona, za ktorého sa napokon dva razy vydala. Nebol to jej posledný manžel. Naše hviezdy sa hádajú aj kvôli morálke.
Ako je už u takýchto slávnych a krásnych žien pomaly zvykom, ich lásky sú vášnivé a krátke. Potom to vyzerá, že nemajú príliš veľa šťastia v láske a že často striedajú partnerov.
A tak si navzájom vyčítajú počet neúspešných manželstiev a mileneckých vzťahov. Predmetom ich záujmu je dĺžka vzťahu v závislosti od financií.
Samozrejme nie tých stratených , ale tých získaných. Niekedy sa k peniazom prirátavajú aj iné výhody. Šperky, ranče, hlavné úlohy alebo zaplatené účty na klinikách.
Dosť často sa znížia k nechutným odhaleniam, ktoré potom ešte dlho živí bulvárna tlač. Hovorí sa o alkohole, drogách, vypočítavosti a bezohľadnosti. Taylorovej koníčkom, bolo podľa, Collinsovej, aj zvádzanie homosexuálov a bola pyšná na to, že môže mať hocikoho, na koho sa len pozrie.
„A myslíte, že je normálne, že Liziným / neznáša, keď jej tak hovoria/najlepším priateľom sa stal Michael Jackson, na ktorého vraj „nikto nemá?“
„ A to o mne tvrdí žena, ktorá mala v posteli každého, kto ešte vládal stáť na nohách!“ kontruje Taylorová.
Je jasné, že dámy si nemajú čo vyčítať.

Týmito nechutnosťami sa vraj častujú preto, lebo „hollywodsky protokol“ káže, usmievať sa a chváliť.
A tak nenávisť, ktorú museli obe hviezdy skrývať pred ľuďmi celé desaťročia, prepukla až teraz, keď je budúcnosť za nimi a oni si môžu dovoliť, byť samy sebou..



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.