Hustá hokkaido polievka s kvakou
Autor(ka) : Henrieta Peškovičvá
Dátum a čas : 10.3.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ingrediencie: kokosový olej, alebo olivový olej; šalotka, zázvor, hokkaido, alebo maslová tekvica; kvaka, citónová tráva, soľ, čierne korenie, voda, limetková šťava.

Ingrediencie: kokosový olej, alebo olivový olej; šalotka, zázvor, hokkaido, alebo maslová tekvica; kvaka, citónová tráva, soľ, čierne korenie, voda, limetková šťava.

Spracovanie: Tento recept môže byť je základom pre teplý šalát krém, nátierku či polievku.
Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru ( množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky). Pridáme na kocky nakrájanú kvaku a tekvicu. Zatiahneme teplom číže premiešame so základom, pridáme citrónovú trávu a zalejeme vodou.

Pri hustých polievkach je dôležité dať také množstvo zeleniny, aby nám vzniklo husté pyré a nemuseli by sme dohusťovať múkou, či guarovou gumou alebo škrobom. Hustej polievky zje každý na obed cca 250ml, teda je nutné počítať s min 300g zeleniny v surovom stave na osobu.

Zeleninu necháme variť asi 20 minút, nemá byť rozvarená, musí si zachovať svoj tvar. Je nutné sledovať ju, možno bude pripravená už o 15 minút. Scedíme, vytiahneme citrónovú trávu a vývar necháme bokom. Zmes rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú dorieďujeme vývarom. Ak nám vývar zostane, môžeme ho vypiť ako nápoj. Ak nám zostane pyré, môžeme ho použiť ako nátierku či prílohu k inému jedlu. Na záver pridáme limetkovú šťavu, môžeme trošku mletého čili. Táto polievka sa dá pripraviť aj s kokosovým mliekom.

Foto:  RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.