Recepty na veľkonočné pohostenie zo Švédska
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 8.4.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Krehký chlieb so zemiakmi a ikrami

Krehký chlieb so zemiakmi a ikrami

Jedno z rýchlych jedál vhodné na servírovanie ako chuťovky pre šibačov.

Pre 4 osoby potrebujete:

                        4 kúsky KNÄCKEBRÖD RÅG

 

(ražný chlieb) alebo KNÄCKEBRÖD FLERKORN (viaczrnný chlieb)

                        4 zemiaky

                        4 lyžice smotany

                        85 g SILLROM (ikry zo sleďa)

                        1 červenú cibuľu

                        Maslo

                        Pažítku

 

Príprava:

Zemiaky uvarte a nechajte vychladnúť.

Chlieb natrite maslom.

Zemiaky nakrájajte na kolieska

a poukladajte na chlieb.

Pridajte smotanu, ikry zo sleďa a červenú cibuľu.

Dozdobte pažítkou

 


„Gubbröra“

 

Vo Švédsku sú známe rôzne variácie jedla Gubbröra, ktoré obsahujú sardinky či marinovaného sleďa, avšak tá najznámejšia sa nezaobíde bez šprotov alebo podobných rybiek. Zvyčajne sa podáva s pivom alebo korenistou pálenkou.

Pre 6 osôb potrebujete:

                        100 g (65 g) SKARPSILL

 

(marinované šproty)

                        4 vajcia

                        2 stredne veľké zemiaky

                        1 stredne veľká žltá cibuľa

                        Maslo

                        1 väčší zväzok kôpru

                        1 väčší zväzok pažítky

                        1 dl smotany

                        2 lyžice PASTEJ LAX (lososová pasta)

                        BRÖDMIX FLERKORN

 

(zmes na prípravu viaczrnného chleba)

 

Príprava:

Chlieb upečte podľa návodu alebo použite akýkoľvek ražný chlieb.

Zemiaky uvarte v mierne osolenej vode

a nechajte vychladnúť.

Vajcia uvarené natvrdo nakrájajte na menšie kúsky. Ďalej si nakrájajte cibuľu, šproty, kôpor i pažítku.

Zmiešajte vajcia, šproty, kôpor, pažítku, smotanu a PASTEJ LAX.

Zemiaky pokrájajte na kolieska hrubé asi 0,5 cm.

Podávajte na chlebe natretom jemnou vrstvou masla.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.