Penam tipy na Veľkú noc
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 17.3.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vychutnajte si sviatočné chvíle strávené s rodinou či priateľmi. K príjemným stretnutiam patrí na sviatočne prestretý stôl aj chutné jedlo. Tradičné menu, v ktorom na Veľkú noc nechýba údená šunka a vajíčka, vhodne doplnia ľahké tipy z Penamu. Výborne chutia a pripravíte ich rýchlo a celkom jednoducho.

Vychutnajte si sviatočné chvíle strávené s rodinou či priateľmi. K príjemným stretnutiam patrí na sviatočne prestretý stôl aj chutné jedlo.  Tradičné menu, v ktorom na Veľkú noc nechýba údená šunka a vajíčka, vhodne doplnia ľahké tipy z Penamu. Výborne chutia a pripravíte ich rýchlo a celkom jednoducho.

 

Veľkonočná polievka

Potrebujeme:

3,5 l vývaru z údeného mäsa, 200 g bielej fazule,1 cibuľa, 150 g kyslej smotany, 3 bobkové listy, soľ, vegeta, 5 ks korenie nové celé, 8 ks korenie čierne celé, mleté čierne korenie, sladká paprika, cukor a ocot podľa chuti, múka na zátrepku, zajačiky z Penam toastového chleba.

Postup:

Bielu fazuľu namočíme do vody na niekoľko hodín. Potom ju uvaríme domäkka vo vývare z údeného mäsa, do ktorého sme pridali celú cibuľu, bobkový list a celé korenie. Z múky, kyslej smotany a červenej papriky  pripravíme zátrepku a za stáleho miešania nalejeme do polievky. Dochutíme soľou, vegetou, štipkou cukru, octom a čiernym mletým korením. Podávame so zajačikmi, ktoré sme vykrojili formičkou z toastového chleba Penam. Zajačiky môžeme jemne opražiť na masle.

 

 

Veľkonočná plnka z toastového chleba

Potrebujeme:

1 Penam toastový chlieb, mlieko podľa potreby, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica petržlenovej vňate,

4 vajcia, papier na pečenie.

Postup:

Plátky toastového chleba Penam nakrájame na kocky, dáme do misy, zalejeme dostatočným množstvom vlažného mlieka, aby zvlhli, a necháme 15 minút odležať. Medzitým na panvici opečieme dozlatista cibuľu. K chlebu pridáme celé vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, ochutíme soľou a korením. Premiešame, aby sa jednotlivé suroviny dôkladne premiešali. Hotové cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme dozlatista. Podávame teplé k šunke, mäsu alebo servírujeme studené na obloženej mise.

 

Veľkonočný mazanec s plnkou

Potrebujeme:

1 Penam mazanec s hrozienkami, 300 g smotany na šľahanie, 500 g mascarpone, malinový džem, 1 lyžička vanilkovej arómy,

4 lyžice práškového cukru, 200 g čerstvých alebo mrazených malín, 1 lyžica krupicového cukru, nasekané pistácie a mandle na obalenie, čokoládové vajíčka, karamel na dozdobenie.

Postup:

Maliny umyjeme a necháme odkvapkať, potom ich roztlačíme s džemom. Smotanu vyšľaháme, premiešame s mascarpone, vanilkovou arómou a práškovým cukrom. Časť krému si odložíme na potretie bokov. Do zvyšku pridáme malinovú zmes a premiešame. Odrežeme boky mazanca a dvakrát ho vodorovne prerežeme ako tortu. Naplníme ho krémom, a odložíme na dve hodiny do chladu. Potom boky natrieme odloženým krémom, a posypeme sekanými pistáciami a mandľami. Vrch môžeme dozdobiť drobnými čokoládovými vajíčkami a karamelom.

 

Recepty a foto Penam

 

Penam mazanec - vďaka tradičnému spôsobu prípravy a kvalitným surovinám chutí celkom ako domáci, takže si ho obľúbi  celá rodina a uspokojí aj tých najnáročnejších členov.  Vláčny mazanec plný sladkých  hrozienok jednoducho patrí k veľkonočným sviatkom. Tento rok ho Penam dodáva aj posypaný mandľami. Na veľkonočné raňajky je ako stvorený!

 

 

 

 

Penam Toastový chlieb – môžete použiť na prípravu veľkonočnej plnky, alebo z neho pripraviť kanapky v tvare zajačikov či kvetiniek. Postačia vám k tomu klasické formičky na cukrovinky.  Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.