Penam tipy na Veľkú noc |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 17.3.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Vychutnajte si sviatočné chvíle strávené s rodinou či priateľmi. K príjemným stretnutiam patrí na sviatočne prestretý stôl aj chutné jedlo. Tradičné menu, v ktorom na Veľkú noc nechýba údená šunka a vajíčka, vhodne doplnia ľahké tipy z Penamu. Výborne chutia a pripravíte ich rýchlo a celkom jednoducho. | ||
Vychutnajte si sviatočné chvíle strávené s rodinou či priateľmi. K príjemným stretnutiam patrí na sviatočne prestretý stôl aj chutné jedlo. Tradičné menu, v ktorom na Veľkú noc nechýba údená šunka a vajíčka, vhodne doplnia ľahké tipy z Penamu. Výborne chutia a pripravíte ich rýchlo a celkom jednoducho. Veľkonočná polievka Potrebujeme: 3,5 l vývaru z údeného mäsa, 200 g bielej fazule,1 cibuľa, 150 g kyslej smotany, 3 bobkové listy, soľ, vegeta, 5 ks korenie nové celé, 8 ks korenie čierne celé, mleté čierne korenie, sladká paprika, cukor a ocot podľa chuti, múka na zátrepku, zajačiky z Penam toastového chleba. Postup: Bielu fazuľu namočíme do vody na niekoľko hodín. Potom ju uvaríme domäkka vo vývare z údeného mäsa, do ktorého sme pridali celú cibuľu, bobkový list a celé korenie. Z múky, kyslej smotany a červenej papriky pripravíme zátrepku a za stáleho miešania nalejeme do polievky. Dochutíme soľou, vegetou, štipkou cukru, octom a čiernym mletým korením. Podávame so zajačikmi, ktoré sme vykrojili formičkou z toastového chleba Penam. Zajačiky môžeme jemne opražiť na masle. Veľkonočná plnka z toastového chleba Potrebujeme: 1 Penam toastový chlieb, mlieko podľa potreby, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica petržlenovej vňate, 4 vajcia, papier na pečenie. Postup: Plátky toastového chleba Penam nakrájame na kocky, dáme do misy, zalejeme dostatočným množstvom vlažného mlieka, aby zvlhli, a necháme 15 minút odležať. Medzitým na panvici opečieme dozlatista cibuľu. K chlebu pridáme celé vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, ochutíme soľou a korením. Premiešame, aby sa jednotlivé suroviny dôkladne premiešali. Hotové cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme dozlatista. Podávame teplé k šunke, mäsu alebo servírujeme studené na obloženej mise. Veľkonočný mazanec s plnkou Potrebujeme: 1 Penam mazanec s hrozienkami, 300 g smotany na šľahanie, 500 g mascarpone, malinový džem, 1 lyžička vanilkovej arómy, 4 lyžice práškového cukru, 200 g čerstvých alebo mrazených malín, 1 lyžica krupicového cukru, nasekané pistácie a mandle na obalenie, čokoládové vajíčka, karamel na dozdobenie. Postup: Maliny umyjeme a necháme odkvapkať, potom ich roztlačíme s džemom. Smotanu vyšľaháme, premiešame s mascarpone, vanilkovou arómou a práškovým cukrom. Časť krému si odložíme na potretie bokov. Do zvyšku pridáme malinovú zmes a premiešame. Odrežeme boky mazanca a dvakrát ho vodorovne prerežeme ako tortu. Naplníme ho krémom, a odložíme na dve hodiny do chladu. Potom boky natrieme odloženým krémom, a posypeme sekanými pistáciami a mandľami. Vrch môžeme dozdobiť drobnými čokoládovými vajíčkami a karamelom. Recepty a foto Penam Penam mazanec - vďaka tradičnému spôsobu prípravy a kvalitným surovinám chutí celkom ako domáci, takže si ho obľúbi celá rodina a uspokojí aj tých najnáročnejších členov. Vláčny mazanec plný sladkých hrozienok jednoducho patrí k veľkonočným sviatkom. Tento rok ho Penam dodáva aj posypaný mandľami. Na veľkonočné raňajky je ako stvorený!
Penam Toastový chlieb – môžete použiť na prípravu veľkonočnej plnky, alebo z neho pripraviť kanapky v tvare zajačikov či kvetiniek. Postačia vám k tomu klasické formičky na cukrovinky. Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |