DOVOLENKOVÝ REGIÓN MURTAL v LETE 2014
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 3.5.2014 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na jednej strane Murtalské hory, nedotknutá príroda a hmatateľný pokoj. Na strane druhej športové výzvy a špičkové podujatia. O pohyb sa starajú cyklotrasy, selektívne horolezecké túry, pohodlné rodinné a tematické výlety a výlety cez horské pasienky. Nádherné pohľady ponúkajú malebné kúsky krajiny, malé historické mestečká a trhy. A v údolí to skutočne žije. Top podujatia okolo okruhu Red Bull Ring, špičkové adrenalínové zážitky!

Zrýchlite tempo a spomaľte tempo

Na jednej strane Murtalské hory, nedotknutá príroda a hmatateľný pokoj. Na strane druhej športové výzvy a špičkové podujatia. O pohyb sa starajú cyklotrasy, selektívne horolezecké túry, pohodlné rodinné a tematické výlety a výlety cez horské pasienky. Nádherné pohľady ponúkajú malebné kúsky krajiny, malé historické mestečká a trhy. A v údolí to skutočne žije. Top podujatia okolo okruhu Red Bull Ring, špičkové adrenalínové zážitky!

 

Zrýchlite tempo – na najkrajšom ihrisku v Rakúsku

Legenda žije! Formula 1 sa vracia po 11 rokoch späť do dovolenkového regiónu Murtal, do okruhu v Spielbergu. Od 20. do 22. júna 2014 sa na okruhu Red Bull Ring bude konať najvýznamnejšia motoristická udalosť, veľká cena Rakúska Formuly 1. Fanúšikov čaká špičkový motoristický program a skvelý rámcový program. Prípravy a prestavba sú v plnom prúde.

 

S geniálnym nápadom

„zober bicykel“ („nimm’s Radl“) uvedie pán Dkfm. Dietrich Mateschitz na scénu prvú „zelenú“ veľkú cenu formuly 1 v histórii regiónu Murtal. Objednaných je už 1 000 bicyklov, ktoré budú slúžiť motoristickým fanúšikom na prekonanie posledných metrov resp. kilometrov od príslušného ubytovacieho zariadenia po pretekársku dráhu, a zabezpečia tak presun bez zápchy. Okrem toho sa prostredníctvom televíznych spotov vyzýva k tomu, aby si návštevníci doniesli vlastné bicykle.

 

Truck Race Trophy

Od 4. do 6. júla 2014 si šampionát FIA European Truck Racing Championship spraví zastávku v boxoch. 5 ton železa a ocele, cca 1 200 konských síl, krútiaci moment viac ako 5 000 Nm, obmedzená najvyššia rýchlosť 160 km/h dosiahnutá za niečo viac ako 5 sekúnd, spotreba viac ako 1 liter na jeden kilometer – to sú stručné údaje pretekárskeho kamiónu. V súťaži Truck Race Challenge na okruhu Red Bull Ring sa stretne špičkový motoristický šport a živelná moc ťažkých nákladných vozidiel. Toto stretnutie sľubuje radosť, napätie a vášeň!

 

Automobilové preteky DTM

Búšenie srdca – naživo: Dňa 2. a 3. augusta 2014 okruh Red Bull Ring hosťuje preteky DTM. Piloti budú na šiestich pretekoch z desiatich pretekov v sezóne pretekať na plný plyn na svojich vysokovýkonných pretekárskych autách s výkonom takmer 500 koní v srdci Štajerska. Okrem kráľovskej súťaže pretekov sériových automobilov sú na programe aj mnohé napínavé partnerské série.

 

Spomaľte tempo v Murtalských horách

Od leta je v lokalite Hohentauern k dispozícii 7 „nebeských“ miest

Je známe, že domáci obyvatelia sa vyznajú najlepšie. Preto sme sa spýtali kuchárskeho učňa, chyžnej, záchranárky horskej služby, miestneho obchodníka, starostu na ich absolútne najobľúbenejšie miesta. Tieto nebeské miesta vás privítajú a pozývajú na zotrvanie a uvoľnenie.

 

Kuchársky učeň Jürgen (mimochodom domáci po prapredkoch) nám povedal: „Horské jazero Scheibelsee v blízkosti chaty Edelrautehütte na úpätí vrcholu Bösenstein je pre mňa tým najkrajším miestom na uvoľnenie. Vychutnávať si zrkadliacu sa zeleno-modrú vodu, sledovať ryby – hmm, tam tá by vyzerala dobre na tanieri – s petržlenovými zemiakmi, možno s trochou hubovej plnky a štipkou tymianu.“

 

Hor sa na dobrodružstvo v prírode v prírodnom parku Zirbitzkogel-Grebenzen

Prírodný park Zirbitzkogel-Grebenzen je neobyčajný prírodný klenot nachádzajúci sa medzi vrcholom Zirbitzkogel (2 396 m) a Grebenzen (1 892 m), ktorý ponúka prirodzenú oblasť na odpočinok. Doba ľadová ovplyvnila obraz krajiny – romantické vodopády a priepasti, vrchoviskové rašeliniská, horské pastviny a lesy pozývajú na odpočinok.

 

Okrem toho sa ponúka atraktívny, ekologický koncept mobility s parkovými elektronickými bicyklami, parkovými elektromobilmi a parkovým autobusom k a od turistických východiskových bodov. Tlačové informácie – Leto 2014 3 Petra Moscher

 

Dovolenkový región Murtal

Od 9. – 11. mája 2014 sa v prírodnom parku Zirbitzkogel-Grebenzen koná prvý „100-míľový ultratrail Via Natura“ v Rakúsku. Pritom sa prebieha cez tri náhorné planiny s výškou až 2 500 m. Štartom a cieľom „ultratrailu Via Natura“ je v St. Lambrechte, v najvyššie položenej obci Štajerska, s pôsobivým benediktínskym kláštorom.

 

Ďalšou významnou udalosťou na sklonku leta 2014 je „12. majstrovstvá sveta v turistike“ od 25. do 27. septembra 2014. Okrem myšlienky pretekov je v popredí potešenie zo športu vo voľnej prírode. Rozmanité vrchy, lesy a horské vodné toky v prírodnom parku Zirbitzkogel-Grebenzen tak rozbúchajú srdce nejedného turistu.

 

Drevo – ako živá, rastúca rastlina, ktorá ovplyvňuje prírodný priestor

Drevo odjakživa hrá dôležitú úlohu v Štajersku, ako aj v dovolenkovej oblasti Murtal. V regióne Holzwelt Murau má téma dreva veľmi vysokú hodnotu v živote moderného človeka a spája tradíciu s moderným životom.

 

Zaujímavé prehliadky dreveného sveta, ako napríklad „Nebo a drevo“, „Stavba a architektúra“, „Záľuba v cestovaní a špeciality“ alebo „Prechádzka po drevenom starom meste“ vedú k jedinečným kultúrnym a prírodným strediskám, ukazujú architektonické skvosty a hospodársky kolobeh dreva. Cesta cez drevený svet sa stáva jedinečnou v sprievode „vyslancov dreveného sveta“. Títo vás zavedú na špeciálne miesta a porozprávajú vám napínavé príbehy a príhody.

 

Horský komorník

Horský komorník na výšine Turrach (Turracher Höhe) zažíva svoju druhú letnú sezónu a stará sa o hostí ako kompetentná a sympatická kontaktná osoba. Pozýva na tematickú turistiku a predstavuje rôznorodosť oblasti Turracher Höhe. Ako „nemý služobník“ stojí na svojich zastávkach so špeciálnymi fotopoints (nainštalované fotoaparáty), pohodlnými ležadlami, slnečnými krémami a čistením topánok a mnohými inými ponukami. Popri sprevádzaných túrach, ktorých súčasťou sú prekvapenia (pohár prosecca, zmrzlina zo sedliackeho dvora), ponúkame pre hostí špeciálne VIP služby.

 

Dovolenka s kartou pre hostí Murtal GästeCard

Hostia v dovolenkovom regióne Murtal obdržia od svojho hostiteľa hneď po príchode „malú kartu s veľkými regionálnymi výhodami“ a môžu tak využiť skvelé zľavy na vychytených výletných destináciách, ako aj v obchodoch a podnikoch celého regiónu. Tlačové informácie – Leto 2014 4 Petra Moscher Dovolenkový región Murtal

 

www.natura.at

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.