Znovuobjavené čaro pudingov!
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 27.3.2014 09:38
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Občas nájdete puding tak výnimočný svojou chuťou, že si vás okamžite podmaní, zláka a opantá, že si vystačíte len s miskou a lyžičkou. Nič viac k nemu nebudete potrebovať. Presne taký je puding od Podravky Dolcela prémium s príchuťou Bourbon vanilka. Bohatá chuť vanilky podporená opojnou arómou je zvýraznená pravým pomletým vanilkovým strukom. Všimnete si to vďaka tmavým zrniečkam, ktoré sa v pudingu nachádzajú. Odvážnejší môžu využiť svoju fantáziu a pustiť sa do prípravy najrozličnejších pudingových dezertov. Viac inšpirácie na www.podravka.sk alebo na facebookej stránke Podravka Slovensko.

Občas nájdete puding tak výnimočný svojou chuťou, že si vás okamžite podmaní, zláka a opantá, že si vystačíte len s miskou a lyžičkou. Nič viac k nemu nebudete potrebovať. Presne taký je puding od Podravky Dolcela prémium s príchuťou Bourbon vanilka. Bohatá chuť vanilky podporená opojnou arómou je zvýraznená pravým pomletým vanilkovým strukom. Všimnete si to vďaka tmavým zrniečkam, ktoré sa v pudingu nachádzajú. Odvážnejší môžu využiť svoju fantáziu a pustiť sa do prípravy najrozličnejších pudingových dezertov. Viac inšpirácie na www.podravka.sk alebo na facebookej stránke Podravka Slovensko.

 

A jeden recept vám prinášame – vychutnajte si krehkú tortu s tvarohom a čokoládou!

 

Krehká torta s tvarohom a čokoládou

Ingrediencie:

Krehké cesto

200g hladkej múky

20g kakaa

80g cukru

80g masla

5 lyžíc mlieka

1 malá lyžička prášku do pečiva

 

Plnka

2 žĺtky

50g práškového cukru

1 Dolcela puding bourbon vanilka prémium

400g čerstvého tvarohu

200ml mlieka

Jemne strúhaná kôra z 1 citrónu

80g čokoládových perličiek alebo kúskov čokolády

200ml sladkej smotany na šľahanie

 

Postup:

Zmiešajte múku, kakao a preosejte. Pridajte prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamieste cesto. Cesto (¾) rozvaľkajte a vložte do tortovej formy.  Na plnku vymiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a citrónovú kôru. Na konci primiešajte čokoládové perličky alebo kúsky čokolády a prelejte po ceste vo forme. Zvyšok cesta vyvaľkajte, nakrájajte na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečte 15 minút v rúre zohriatej na 200°C, potom znížte teplotu na 180° C a pečte ešte 40 minút.

Koláč ochlaďte a podávajte s ušľahanou šľahačkovou penou



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.