Znovuobjavené čaro pudingov! |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 27.3.2014 09:38 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Občas nájdete puding tak výnimočný svojou chuťou, že si vás okamžite podmaní, zláka a opantá, že si vystačíte len s miskou a lyžičkou. Nič viac k nemu nebudete potrebovať. Presne taký je puding od Podravky Dolcela prémium s príchuťou Bourbon vanilka. Bohatá chuť vanilky podporená opojnou arómou je zvýraznená pravým pomletým vanilkovým strukom. Všimnete si to vďaka tmavým zrniečkam, ktoré sa v pudingu nachádzajú. Odvážnejší môžu využiť svoju fantáziu a pustiť sa do prípravy najrozličnejších pudingových dezertov. Viac inšpirácie na www.podravka.sk alebo na facebookej stránke Podravka Slovensko. | ||
Občas nájdete puding tak výnimočný svojou chuťou, že si vás okamžite podmaní, zláka a opantá, že si vystačíte len s miskou a lyžičkou. Nič viac k nemu nebudete potrebovať. Presne taký je puding od Podravky Dolcela prémium s príchuťou Bourbon vanilka. Bohatá chuť vanilky podporená opojnou arómou je zvýraznená pravým pomletým vanilkovým strukom. Všimnete si to vďaka tmavým zrniečkam, ktoré sa v pudingu nachádzajú. Odvážnejší môžu využiť svoju fantáziu a pustiť sa do prípravy najrozličnejších pudingových dezertov. Viac inšpirácie na www.podravka.sk alebo na facebookej stránke Podravka Slovensko. A jeden recept vám prinášame – vychutnajte si krehkú tortu s tvarohom a čokoládou! Krehká torta s tvarohom a čokoládou Ingrediencie: Krehké cesto 200g hladkej múky 20g kakaa 80g cukru 80g masla 5 lyžíc mlieka 1 malá lyžička prášku do pečiva Plnka 2 žĺtky 50g práškového cukru 1 Dolcela puding bourbon vanilka prémium 400g čerstvého tvarohu 200ml mlieka Jemne strúhaná kôra z 1 citrónu 80g čokoládových perličiek alebo kúskov čokolády 200ml sladkej smotany na šľahanie Postup: Zmiešajte múku, kakao a preosejte. Pridajte prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamieste cesto. Cesto (¾) rozvaľkajte a vložte do tortovej formy. Na plnku vymiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a citrónovú kôru. Na konci primiešajte čokoládové perličky alebo kúsky čokolády a prelejte po ceste vo forme. Zvyšok cesta vyvaľkajte, nakrájajte na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečte 15 minút v rúre zohriatej na 200°C, potom znížte teplotu na 180° C a pečte ešte 40 minút. Koláč ochlaďte a podávajte s ušľahanou šľahačkovou penou ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |