Opité vajcia |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 15.4.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu a po vychladnutí pomocou štetca nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky. | ||
Na 6 kusov Ingrediencie:
200 g bielej čokolády 50 g tmavej čokolády Na náplň: 250 ml mlieka 60 g kukuričného škrobu 80 g kryštálového cukru 1 vanilkový struk 200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť 80 ml vaječného likéru Postup:
Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu a po vychladnutí pomocou štetca nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky. Mlieko priveďte do varu spolu s cukrom a dužinou z vanilkového struku, potom pridajte škrob a dobre prevarte. Zložte zo sporáka a šľahajte, kým masa nevychladne. Po vychladnutí zašľahajte tuk Hera maslová príchuť. Hotový krém nastriekajte pomocou vrecúška do čokoládovej škrupinky. Stred škrupinky nechajte voľný pre náplň – vaječný likér. Tip: Ak nemáte silikónové formy, môžete si pomôcť vareškou alebo naberačkou obalenou vo fólii. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |