Recept na dnes: Teľacie mäso na spôsob bažanta |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 11.7.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
400 gramov teľacieho mäsa, 20 gramov údenej slaniny bez kože, 40 gramov oleja, 40 gramov čerstvého masla, 60 gramov cibule, celé čierne a nové korenie, vývar, soľ. Očistené, umyté a usušené teľacie mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance, osolíme a na rozpálenom tuku osmažíme zo všetkých strán. Na tuku po opekaní opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, alebo vývarom a pod pokrievkou za občasného podlievania vlastnou šťavou dusíme v rúre do mäkka. Hotovú šťavu necedíme a pred podávaním ju iba zjemníme čerstvým maslom. Ako prílohu podávame opekané zemiaky a šalát. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |