Vaječná tlačenka so špenátom |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 11.4.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť. | ||
Náročnosť: 1 bábovka Doba prípravy: asi 30 minút Doba tuhnutia: 2 hodiny Vystačí: na 8 porcií Prísady: Na tlačenku: 20 g masla 1 ks jarnej cibuľky 3 – 4 strúčiky cesnaku 3 balenia čerstvého listového špenátu (390 g) 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker 400 ml smotany na varenie soľ čierne korenie 150 g tvarohového syra (typu cottage) 5 vajec uvarených natvrdo Ešte potrebujeme: mikroténovú fóliu formu na srnčí chrbát Príprava: 1. Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť. 2. Želatínu necháme napučať asi v 70 ml smotany na varenie počas asi 10 minút. 3. Zvyšnú smotanu necháme v kastróliku zahriať (nevaríme), pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. 4. Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešame tvarohový syr a dôkladne prešľaháme. Ochutíme soľou a korením. Ručne vmiešame špenátovú zmes. 5. Formu na srnčí chrbát vyložíme mikroténovou fóliou. Polovicu želatínovej zmesi nalejeme do formy. Na zmes položíme celé vajcia do radu vedľa seba a zalejeme ich zvyšnou želatínovou zmesou. 6. Tlačenku odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. 7. Stuhnutú tlačenku vyklopíme z formy, odstránime mikroténovú fóliu a podávame s opečenými toastami alebo iným pečivom. TIP: Namiesto listového špenátu môžeme použiť sparenú žihľavu. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |