Hermelín grilovaný v chrenovej zemiakovej kaši
4 porcie
1 balenie Sedlčanského Hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou
4 stredne veľké zemiaky
4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
30 ml olivového oleja
brusnicová omáčka (súčasť balenia)
soľ
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Preložíme do misy a rozmačkáme s nastrúhaným chrenom. Podľa chuti prisolíme.
2. Alobal v strede zľahka potrieme olejom. Postupne naň poukladáme vrstvu zemiakov, hermelíny a znova zemiaky. Grilujeme 5 minút z každej strany.
3. Hotové hermelíny rozdelíme na taniere a doplníme brusnicovou omáčkou.
Grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom
4 porcie
1 balenie Sedlčanského Hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou
30 g masla
300 g listového špenátu
60 g vlašských orechov
50 g hrozienok
1 strúčik cesnaku
1 lyžička mletého čierneno korenia
150 ml 30% smotany
soľ
brusnicová omáčka (súčasť balenia)
Postup:
1. Špenát dôkladne očistíme a necháme odkvapkať.
2. V panvici nahrejeme maslo, pridáme hrozienka, pomleté orechy a krátko opečieme; potom primiešame cesnak. Zmes „necháme rozvoňať“, zalejeme ju smotanou a zvoľna zvaríme zhruba na polovičnú porciu. Nakoniec do nej vložíme nahrubo pokrájaný špenát, prisolíme, okoreníme a miešame, pokým sa neodparí takmer všetka tekutina.
3. Medzitým hermelíny zabalíme do alobalu. Grilujeme z každej strany asi 5 minút.
4. Špenát rozdelíme na taniere s grilovanými hermelínmi a podávame spolu s brusnicovou omáčkou.
Sedlčanský Hermelín na gril - jednoducho a originálne
Výber originálnych a pritom jednoduchých receptov, s ktorými oslníte na každej gril party. Recepty v štýle „all-in-one“ – všetky ingrediencie zabalíte spoločne s Hermelínom do alobalu, dáte na gril a za 15 minút môžete podávať.
Grilovaný hermelín glazúrovaný čiernym pivom s perníkovou kôrkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks syra)
50g perníku na strúhanie
1 lyžica nahrubo mletého korenia
40g hnedého trstinového cukru
50g masla
300 ml tmavého piva
soľ
Postup:
1. Pivo nalejeme do hrnčeka, pridáme cukor a zvaríme asi na ¼ objemu. Potom pridáme polovicu masla a pozvoľna zvaríme kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme zľahka vychladnúť. Na druhej polovici masla opražíme perník s korením dochrumkava.
2. Hermelíny rozložíme na alobal, potrieme sirupom z piva, posypeme perníkom, perník zakryjeme kúskom papiera na pečenie.
3. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minút z každej strany.
Rozdelíme na taniere a doplníme vhodnou prílohou, napríklad grilovanými jabĺčkami.
Grilovaný Hermelín s nektárinkami a Modřenínem
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks syra)
200 g dužiny z nektáriniek
2 šalotky
60 g Sedlčanského Modřenínu
lyžička mletého čierneho korenia
maslo
2 lyžice medu
100 ml sladkého vína
Postup:
1. Šalotky ošúpeme a nakrájame najemno. Nektárinky nakrájame na kocky a spoločne so šalotkou ich krátko restujeme na masle. Zalejeme vínom a dusíme, kým sa neodparí takmer všetka tekutina, na záver primiešame med.
2. Na každý Hermelín položíme pár plátkov Modřenínu, pridáme podusené nektárinky, posypeme čiernym korením, zakryjeme plátkom papiera na pečenie a celé to zabalíme do alobalu.
3. Položíme na gril a pečieme z každej strany asi 5 - 7 minút.