Zapekané špagety s tuniakom
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 3.10.2000 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ľahké, rýchle, chutné …


Potrebujeme:
500g špagiet, soľ, 200g šampiňónov, 2 rajčiny, 1 zelená paprika, 100g mozzarelly, 1 konzerva tuniaka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 125ml sladkej smotany, 1 vajce, mleté čierne korenie, 1 lyžica oleja, po jednej lyžičke nasekaného čerstvého oregána a bazalky.

Postup:
Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu. Ak chceme, aby boli naozaj chutné, pridáme do vody, v ktorej ich varíme lyžičku olivového oleja. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Umyté rajčiny nakrájame na kolieska a papriku na pásiky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Plech vymastíme olejom, rozložíme naň špagety a polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajce. Posypeme ich tuniakom a na vrch nasypeme cibuľu s cesnakom, rozložíme šampiňóny, rajčiny a papriku. Na to rozložíme mozzarellu nakrájanú na plátky. Posolíme, okorením a posypeme bylinkami. Zapekáme v rúre predhriatej na 220 stupňov asi 15 minút.

Dobrú chuť ...


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.