Recept na dnes: Kuracie stehná Hungária
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 7.5.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  



8 kuracích stehien, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica paradajkového pretlaku, po 1 lyžici tymiánu, oregana, papriky a soli, 2 červené a žlté papriky, 1 cuketa, 4 rajčiny, 100ml slepačieho vývaru (z kocky), 200g celozrného chleba

Z kuracích stehien stiahneme kožu. Cesnak olúpeme a posekáme. Zmiešame s citrónovou šťavou, paradajkovým pretlakom, tymiánom, oreganom, mletou paprikou a ½ lyžičkou soli. Kuracie mäso v zmesi marinujeme najmenej 1 hodinu. Zoberieme si hlinený hrniec a namočíme ho asi na 10 minút do studenej vody. Medzitým očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky papriky, cuketu a rajčiny. Zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme slepačím vývarom. Podľa chuti môžeme pridať aj rozmarín. Stehná s marinádou položíme na zeleninu. Hrniec zakryjeme pokrievkou a vložíme do trúby. Pečieme pri teplote 225 stupňov Celzia asi 50 minút. Podľa potreby dosolíme a okoreníme.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.