Sacherova torta
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 18.5.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Pôvodná viedenská čokoládová torta s marhuľovým džemom je jedným zo symbolov Viedne. Autorom receptu je Franz Sacher. Jeho syn pôvodnú receptúru vylepšil marhuľovým džemom a čokoládovou polevou. Recept pripravil cukrár Josef Vích.

Pôvodná viedenská čokoládová torta s marhuľovým džemom je jedným zo symbolov Viedne. Autorom receptu je Franz Sacher. Jeho syn pôvodnú receptúru vylepšil marhuľovým džemom a čokoládovou polevou. Recept pripravil cukrár Josef Vích.

 

Ingrediencie:

Na korpus:

6 vajec

150 g krupicového cukru

250 g hladkej múky

50 g jemne mletej strúhanky

70 g kvalitného kakaa

 

Ovocná náplň:

500 g čerstvých alebo mrazených marhúľ

250 g krupicového cukru

štipka škorice

 

Poleva:

200 ml smotany na šľahanie

200 g horkej čokolády

50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

 

Postup:

Korpus:

Vyšľahajte zvlášť žĺtky a bielky s cukrom. Múku dôkladne preosejte spolu s jemne mletou strúhankou a kakaom. Vyšľahané bielky spojte so žĺtkami a opatrne, ale rýchlo primiešajte múčnu zmes, aby vznikla hladká kompaktná masa.

 

Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a dajte piecť na 170 °C na cca 40 minút.

 

Po upečení nechajte vychladnúť, vykrojte z tortovej formy a dvakrát prekrojte.

 

Náplň:

Marhule odkôstkujte a dôkladne opláchnite.

 

Na väčšej panvici rozpustite polovicu cukru na svetlohnedý karamel a posypte škoricou. Pridajte marhule, ľahko zalejte vodou, aby sa nepripálili, a poduste. Po odparení 1/3 objemu zložte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.

 

Na dno formy položte spodný diel korpusu, dôkladne ho potrite ešte teplou marhuľovou redukciou a priklopte druhým dielom korpusu. Postup zopakujte. Potrite aj povrch torty zvyšnou marhuľovou redukciou a nechajte poriadne vychladnúť.

 

Poleva:

Smotanu ohrejte a pridajte čokoládu. Dôkladne premiešajte a nakoniec varechou alebo stierkou do horúcej polevy zapracujte tuk Hera maslová príchuť. Pokiaľ použijete metličku, zapracujete do polevy vzduch a poleva potom nebude taká lesklá.

 

Vychladnutú tortu zatrite čokoládovou polevou a nakrájajte. Podávajte s vyšľahanou smotanou a zvyšnou marhuľovou omáčkou.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.