Čokoládová tlačenka s gumovými medvedíkmi
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 21.5.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle.

Ingrediencie:

500 g tmavej horkej čokolády

170 g kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

250 g sekaných alebo celých vlašských orechov

100 g lúpaných mandlí

100 g hrozienok

100 g brusníc (nie sú nutné)

1 balenie gumových cukríkov (napr. medvedíkov)

250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

200 g sušienok

100 g sušených marhúľ alebo iného ovocia

50 g želatíny

 

Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle. Potom rozohrejte tuk Hera maslová príchuť s cukrom, vanilkovým cukrom a čokoládou. Za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Túto čokoládovú zmes nakoniec vylejte do silikónovej formy s pripravenými orechmi a hrozienkami. Môžete nechať vyniknúť svoju fantáziu a v čokoládovej zmesi vytvoriť pomocou želé cukríkov rôzne vzory. Nakoniec dajte na cca 2 hodiny vychladnúť do chladničky. Podávajte až vtedy, keď  čokoládová tlačenka úplne stuhne.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.