Marhuľový džem s levanduľou |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 30.5.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. | ||
Náročnosť: 2 bábovky Stačí na: asi 3 poháre à 375 ml Doba prípravy: asi 25 minút Prísady:
Príprava: 1. Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. 2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. 3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. 4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Tip: Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 KL sušených kvietkov. Ako náhradu marhúľ môžeme použiť nektárinky. Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace. Nežné kvetinové pozdravy v skle. Dr.Oetker Gelfix Super 3:1 Na prípravu džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím Ak chcete, aby váš džem alebo marmeláda mala intenzívnu ovocnú chuť, tento želírovací prípravok je určený presne Vám. Jedno balenie vystačí na prípravu džemov, marmelád či želé z 1 000 g ovocia a 350 g cukru. Príprava je rýchla, varí sa len 6 minút. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |