Marhuľovo-paprikové čatní
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 28.5.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.

Náročnosť: 2 bábovky

Stačí na: 6 pohárov à 375 ml

Doba prípravy: asi 35 minút

 

Prísady:

  • 4 PL olivového oleja
  • 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
  • 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
  • 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
  • 2 KL nasekaného tymianu
  • 100 ml octu
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
  • asi 2 ½ KL soli
  • ½ KL čerstvo namletého korenia
  • 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker

 

Príprava:

 

1.       Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.

2.       Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.

Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.

 

Dodá každému grilovaniu šmrnc.

 

 

Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1

Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút.  Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.

 

 

Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie

Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.