Desiatové prekvapenie z chlebíka Penam pre vášho školáka |
||
Autor(ka) : Eva Dátum a čas : 20.8.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Pripraviť školákovi každý deň chutnú desiatu nie je vôbec jednoduché. Odborníci radia – desiata by mala byť výživná, ale zároveň ľahká, aby sa dieťa mohlo tešiť na obed. Obložený chlebík, sezónne ovocie alebo zelenina a nápoj je tá najlepšia kombinácia. Aby bola desiata pestrá, je vhodné striedať rôzne druhy chleba – z bohatej ponuky Penam si určite vyberiete. A čím ich naplniť? Vyskúšajte naše skvelé recepty! | ||
Pripraviť školákovi každý deň chutnú desiatu nie je vôbec jednoduché. Odborníci radia – desiata by mala byť výživná, ale zároveň ľahká, aby sa dieťa mohlo tešiť na obed. Obložený chlebík, sezónne ovocie alebo zelenina a nápoj je tá najlepšia kombinácia. Aby bola desiata pestrá, je vhodné striedať rôzne druhy chleba – z bohatej ponuky Penam si určite vyberiete. A čím ich naplniť? Vyskúšajte naše skvelé recepty! Sendvič s ovocnou nátierkou Suroviny: Penam veka 130 g mäkkého tvarohu 2 lyžice práškového cukru 1 lyžička vanilkového extraktu 1,5 hrnčeka malín (iného ovocia) 40 g masla med Postup: Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Plátky veky zľahka opečieme na masle. Jeden plátok natrieme ochuteným tvarohom, navrch rozdelíme maliny, prípadne iné ovocie, a prikryjeme druhým plátkom. Ak sladký obložený chlebíček podávame na raňajky, môžeme ho ešte pokvapkať medom. Mrkvovo-hrozienková dobrota Suroviny: Penam chlieb ľanový 100 g mäkkého smotanového syra (Lučina) med hrozienka podľa chuti 1 mrkva Postup: Hrozienka umyjeme a necháme hodinu namočené v teplej vode. Mrkvu umyjeme, očistíme a najemno nastrúhame. V miske zmiešame smotanový syr s medom, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a odkvapkané hrozienka. Nátierku natrieme medzi dva plátky chleba. K chlebíku môžeme osobitne pridať mrkvu nakrájanú na chutné paličky. Chlebík s prekvapením Suroviny: Penam chlieb kráľovský čerstvý smotanový syr hydinová šunka plátky syra eidam vykrajovačky – zvieratká suroviny na zdobenie – pažítka, paprika, šalát Postup: Plátok chleba natrieme syrom, na to dáme hydinovú šunku. Z plátku eidamu vykrojíme zvieratká a dozdobíme ich podľa fantázie. Aby sme zachovali obrázok, zabalíme obložený chlebíček do fólie a uložíme do desiatového boxu. Chlebíček s jahodami Suroviny: Penam chlieb tirolský 250 g mäkkého tvarohu 2 lyžice javorového sirupu 1 lyžička vanilkového cukru 200 g jahôd Postup: Tvaroh dáme do misky s javorovým sirupom, vanilkovým cukrom a roztlačenými jahodami. Všetko dobre premiešame a natrieme na plátok chleba. Zľahka prikryjeme druhým plátkom chleba, zabalíme do fólie a vložíme do desiatového boxu. K chlebíčku môžeme pridať zopár umytých a osušených jahôd. Pre malého šampióna Suroviny: Penam chlieb ľudový 250 g čerstvých šampiňónov 1 malá cibuľa 2 lyžice kukurice 1 kyslá uhorka nátierkové maslo olej, soľ Postup: Na panvici orestujeme na oleji cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté zmiešame v miske s kukuricou, nadrobno nakrájanou kyslou uhorkou a nátierkovým maslom. Ochutíme soľou. Natrieme medzi dva plátky chleba. Zdroj: Recepty a foto Penam Náš tip: Penam chlieb ľudový Ak máte radi chrumkavú kôrku a voňavú vláčnu striedku, vyskúšajte ľudový chlieb do Penamu. Pšenično-ražný chlieb so zmesou korenín koriandra, rasce a fenikla sa predáva nebalený. Penam chlieb tirolský Tirolský chlieb od Penamu je pšenično-ražný chlieb s obsahom ľanových semienok a cereálnej zmesi. Ľanové semeno je vynikajúcim zdrojom omega-3 mastných kyselín a vlákniny. Chlieb nájdete v regáloch medzi nebaleným pečivom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |