14. ročník Hubert Cup pozná svojich víťazov
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 22.8.2014 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na konci júna na terase reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant už 14. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Hubert Cup 2014 v miešaní drinkov na báze sektu. V súťažnej kategórii Sekt cocktail sa víťazkou stala Jana Marika Karkušová a v kategórii Free style zvíťazil Tomáš Gyen.

Na konci júna na terase reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant už 14. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Hubert Cup 2014 v miešaní drinkov na báze sektu. V súťažnej kategórii Sekt cocktail sa víťazkou stala Jana Marika Karkušová a v kategórii Free style zvíťazil Tomáš Gyen.

 

S prichádzajúcou letnou sezónou sú miešané drinky žiadaným osviežením, ktorému tú správnu iskru dodá sekt. Ich popularita všeobecne stúpa a s ňou aj záujem barmanov vzdelávať sa a vylepšovať svoje zručnosti v tejto oblasti.

Spoločnosť Hubert J.E. preto už po 14. krát organizovala medzinárodnú barmanskú súťaž, aby motivovala a podporovala najlepších barmanov a barmanky na Slovensku, a podnietila tak posúvanie hraníc barmanského umenia. Podujatie Hubert Cup je otvorené pre verejnosť, preto nie len hostia a porota, ale aj okoloidúci zvedavci mali možnosť ochutnať vynikajúce drinky namiešané barmanskou elitou.

 

V priestoroch hotela Carlton sa súťažiaci predstavili v dvoch kategóriách; Sekt cocktail a Free style. Hodnotila ich odborná porota, na čele s Jozefom Rothom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie a zástupcami spoločnosti Hubert J.E.

 

Tradične obľúbená medzi súťažiacimi je kategória Sekt cocktail. Každý súťažiaci mal namiešať drink s použitím šumivého vína Hubert J.E. Časový limit na prípravu 5 porcií súťažného nápoja Sekt cocktail bol len 6 minút a súťažiaci mohli použiť maximálne 6 ingrediencií. Porota hodnotila najmä chuťovú a vizuálnu stránku drinku, taktiež aj techniku prípravy drinku. V tejto súťažnej kategórii sa víťazkou zaslúžene stala Jana Marika Karkušová, ktorá sa minulý rok umiestnila na treťom mieste. Jej cocktail zaujal nie len vizuálne a chuťou, ale aj šteklivým názvom; Ružové negližé.

 

Druhú kategóriu, Free style, pokoril Tomáš Gyen. V tejto divácky najatraktívnejšej kategórii sa hodnotí náročnosť a úspešnosť prevedenia drinku. Zároveň porota hodnotila celkový dojem z nápoja, kreativitu a štýl, a to ako v miešaní, tak aj v oblečení. Tento rok dominovali moderné tričká s nápismi, ktoré k Free style patria. Tomáš Gyen sa okrem výhry v tejto kategórii umiestnil aj na druhom mieste v kategórii Sekt cocktail.

 

Jana Marika Karkušová a jej víťazný Sekt cocktail:

 

Ružové negližé

 

Zloženie:

2 cl Finlandia vodka grapefruit

2 cl Monin Lychee likér

1,5 cl Monin sirup ruža

1 cl fresh grepová šťava

doliať Hubert Grand rosé

 

Príprava:

šejker

pohár fleta

Dekorácia:

ovocie

 

Tomáš Gyen a jeho víťazný Free style drink:

 

NO place to rather be

 

Zloženie:

3 cl Vodka Gorbatchow Lemon

2 cl Apple Pie sirup Monin

1 cl fresh citrónová šťava

3 cl Čierný čaj - Earl Grey

4 cl Ananásový džús

doliať Hubert L´Orginal demi sec

 

Príprava:

šejker

pohár fleta

Dekorácia:

ovocie



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.