Urobme si domáci ovocný sirup!
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 19.9.2014 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Letné a skoré jesenné ovocie nás obdarováva energiou, dávkou vitamínov a neodolateľnou chuťou. Preto sa oplatí urobiť si z neho zásoby aj na obdobie, keď vonku klesne ručička teplomera a slnko je už zubaté. Jedným z obľúbených spôsobov je varenie domáceho sirupu.

Letné a skoré jesenné ovocie nás obdarováva energiou, dávkou vitamínov a neodolateľnou chuťou. Preto sa oplatí urobiť si z neho zásoby aj na obdobie, keď vonku klesne ručička teplomera a slnko je už zubaté. Jedným z obľúbených spôsobov je varenie domáceho sirupu.

Maliny, jahody, ríbezle, ale aj višne, marhule, alebo slivky - všetko toto voňavé ovocie plné slnka a vitamínov je vhodné na výrobu domáceho sirupu. Okrem výbornej chuti nám počas sychravých dní limonáda s chuťou leta posilní imunitu a povzbudí organizmus. Uvariť si domáci sirup pritom nemusí byť vôbec zložité. Tajomstvo vydarenej pochúťky sa skrýva v kvalitnom ovocí a správnom postupe výroby. Jednotlivé ingrediencie a vhodné recepty už nemusíte prácne zháňať. Na trhu je horúca novinka od Slovenských cukrovarov, ktorá poskytuje v jednom balení precízne namiešanú zmes surovín potrebných na výrobu perfektného sirupu. Vám stačí len popustiť uzdu svojej fantázii a namiešať si z ovocia tú najlepšiu kombináciu chutí a vôní.

Korunný  cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Novinka od Slovenských cukrovarov umožní prípravu sirupu z akéhokoľvek letného ovocia a skorého jesenného bobuľového a kôstkového ovocia, pričom jednotlivé druhy možno podľa fantázie kombinovať. Bez pridanej chémie a potreby rozličných prísad a špeciálnych receptov len s Korunným cukrom na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia sa domáci sirup podarí každému. Praktické balenie poskytuje presné množstvo potrebných prísad, a navyše aj užitočný potravinársky enzým – pektinázu, ktorá bráni príliš silnému želírovaniu zmesi. Výsledná konzistencia má vďaka pektináze ideálnu hustotu bez hrudiek a zachováva si krémovitú vláčnosť pri použití.

Samotná príprava sirupu je jednoduchá. Ovocie sa pár minút varí s vodou a po vychladnutí sa zmieša s cukrom na prípravu sirupu. Odstátu zmes je potom potrebné už len vylisovať cez sitko a pred naplnením do fliaš ešte raz krátko povariť. Hotový sirup poteší všetky zmysly. Má neodolateľnú vôňu, farbu i chuť a vďaka špeciálnemu zloženiu vydrží čerstvý až do spotrebovania.

Okrem rýchlej prípravy, ktorá zachováva v ovocí všetky cenné vitamíny, spočíva praktickosť balenia aj v tom, že obsah zodpovedá príprave s použitím presne jedného kilogramu ovocia. Sirup tak môžete variť kedykoľvek budete mať k dispozícii čerstvé plody a v kuchyni vďaka tomu nemusíte tráviť dlhé hodiny. Práve naopak, varenie so všetkými jeho vôňami a farbami si môžete v pokoji vychutnať.  Korunný  cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia sa predáva v praktickom kilogramovom balení.www.korunnycukor.sk

Recept, alebo ako na to

Ak stále váhate, či sa pustiť varenia domáceho sirupu, tu je malá inšpirácia v podobe nášho originálneho a vyskúšaného receptu:

LAHODNÝ MALINOVÝ SIRUP

Potrebujeme:

·         1 kg malín

·         ½ l vody

·         1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Postup:

Maliny umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť. Vychladnutú malinovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade. Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno. Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade. Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.