Vitajte vo svete kulinárskej inšpirácie
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 20.11.2014 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Máte chuť nahliadnuť priamo do kuchyne skúseného šéfkuchára a naučiť sa pripravovať chutné a trendy špeciality z vyberaných sezónnych surovín?

Máte chuť nahliadnuť priamo do kuchyne skúseného šéfkuchára a naučiť sa pripravovať chutné a trendy špeciality z vyberaných sezónnych surovín?

Nová kniha Kulinárska inšpirácia, ktorú pripravil šéfkuchár spoločnosti METRO/Makro Petr Stádník v spolupráci so svojím slovenským kolegom Vojtom Artzom, pozýva všetkých priaznivcov gastronómie na lahodnú prechádzku ročnými obdobiami a krajinami všetkých kontinentov.

 

Na svoje si prídu profesionáli aj začiatočníci a popri milovníkoch mäsa kniha nezabúda ani na vegetariánov či stravníkov s bezlepkovou diétou, ktorí si môžu vychutnať viac ako 60 receptov. Okrem zaujímavých pokrmov rozdelených podľa sezónnej dostupnosti čerstvých surovín tu nájdete celý rad exkluzívnych inšpirácií na prípravu dresingov, vývarov, demi-glace, steakov, rýb a morských plodov, návody na prípravu knedlí, rôznych príloh, zmrzlín a ďalších špecialít. Vstúpte aj vy do sveta profesionálnych gastronómov!   

 

Knihu exkluzívne vydal veľkoobchod METRO pri príležitosti svojho 50. výročia

 

 

 

-... a ešte niečo na inšpiráciu

 

Tekvicová polievka

Suroviny

Šalotka 115g

Tekvica Hokkaido 500g

Čili paprička čerstvá

Olej olivový extra panenský 1,75 dcl

Cesnak jeden strúčik

Pór 60g

Zemiaky 125g

Tymian čerstvý 10g

Bobkový list 1g

Vývar zeleninový 4dcl

Cukor trstinový 25g

Maslo 100g

Soľ kamenná

 

Doplnky:

Tekvicové semienka 25g

Olej tekvicový 15g

 

Výrobný postup:

Príprava základu na polievku: Ošúpanú tekvicu, čili papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom. Potom mierne podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v rúre pri teplote 180oC úplne domäkka.

Príprava polievky: Zeleninovú zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Potom ju vložíme do kastrolíka a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu, ochutíme soľou a krátko povaríme.

Príprava tekvicových semienok: Tekvicové semienka rozložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 170 oC asi 7 minút. Semienka sa krásne upražia a rozvoňajú.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.