Smažené tvarohové knedličky – „nočky“ s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 21.11.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Príprava omáčky: Kyslú smotanu ochutíme trstinovým cukrom a semienkami z vanilkového struku, všetko dôkladne rozmiešame.

Výrobný postup:

Príprava omáčky: Kyslú smotanu ochutíme trstinovým cukrom a semienkami z vanilkového struku, všetko dôkladne rozmiešame.

Príprava sliviek : Mrazené slivky necháme pozvoľna rozmraziť. Do panvice dáme cukor a na miernej teplote pripravíme svetlý karamel. Potom ho zalejeme trochou vody, pridáme badián a rozvaríme. Do teplého karamelu dáme rozmrazené slivky, ochutíme slivovicou a necháme marinovať. Medzitým si pripravíme smažené „nočky“.

Príprava „nočkov“ : V miske zmiešame tvaroh, múku, vajce, mlieko, prášok do pečiva, tuzemák, prepláchnuté hrozienka a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Do panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na teplotu asi 160 °C. Čajovou lyžičkou naberáme kôpky cesta a vkladáme ich do oleja. Či má správnu teplotu otestujeme na prvom kúsku. „Nočky“ sa musia smažiť pomaly, aby sa prepiekli aj zvnútra. Ich povrch má svetlo hnedú farbu. Usmažené „nočky“ necháme stiecť od oleja na papierovej utierke a potom ich obalíme v škoricovom cukre.

 

Tvarohové „nočky“ : 

Tvaroh mäkký, kocky                                     500 g

Múka hladká                                                  500 g

Kypriaci prášok do pečiva                             30 g

Vajcia                                                             4 ks

Mlieko 1,5%                                                   1,5 dcl

Tuzemák                                                        3cl

Hrozienka                                                      50 g

Cukor práškový                                              100 g

Škorica mletá                        

Olej (na smaženie)                                        5 dcl

 

Marinované slivky:

Slivky mrazené                                              500 g

Cukor trstinový                                              300 g

Slivovica                                                         5 cl

Select badián                                    

 

Studená omáška:

Kyslá smotana                                                           500 ml

Vanilkový struk                                                         

Cukor trstinový                                              100 g

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.