Pripravte sa na pop art! ABSOLUT uvádza limitku Andy Warhol Edition.
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 22.11.2014 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ikonická silueta fľaše ABSOLUT sa opäť predstavuje v netradičnom limitovanom šate, tentoraz vo svojej snáď najznámejšej umeleckej interpretácii. ABSOLUT Andy Warhol Edition totiž na reálnu fľašu premenila pôvodnú kresbu „Absolut Warhol“ legendárneho otca pop artu – a každému tak dáva možnosť odniesť si domov svojho vlastného Warhola.

Ikonická silueta fľaše ABSOLUT sa opäť predstavuje v netradičnom limitovanom šate, tentoraz vo svojej snáď najznámejšej umeleckej interpretácii. ABSOLUT Andy Warhol Edition totiž na reálnu fľašu premenila pôvodnú kresbu „Absolut Warhol“ legendárneho otca pop artu – a každému tak dáva možnosť odniesť si domov svojho vlastného Warhola.

 

„Touto špeciálnou limitovanou edíciou chceme vzdať hold partnerstvu ABSOLUT a Andyho Warhola, kreatívnej spolupráci, ktorá odštartovala našu oddanosť umeniu, ako aj stovky spoločných projektov s umelcami z celého sveta. Kým originál „Absolut Warhol „ visí bezpečne v múzeu, nová fľaša dáva každému možnosť dotknúť sa Andyho ikonického diela,“ hovorí brand manažérka  ABSOLUT, Zuzana Benková.

 

Andy Warhol bol v roku 1986 prvým umelcom, ktorý pre ABSOLUT vytvoril originálne dielo so zobrazením nezameniteľnej fľaše. Tento moment sa zároveň stal začiatkom tradície umeleckých projektov švédskej vodky, ktorá v nasledujúcich desaťročiach spolupracovala s tisíckami tvorcov, medzi iným aj osobnosťami ako Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Annie Liebovitz, či nedávno s formáciou Swedish House Mafia.

 

Andy bol fľašou ABSOLUT od počiatku uchvátený a spoluprácu vraj začal so slovami: „Tú fľašu zbožňujem, niečo s ňou chcem urobiť...“ Po tom, čo ABSOLUT zvečnil na svojej medzičasom už legendárnej maľbe, priviedol aj Keitha Heringa, ktorý pre vodku vytvoril umelecký reklamný vizuál ako druhý.

 

„Andy Warhol do duše našej značky vdýchol kreativitu a položil základ intenzívneho a plodného dialógu ABSOLUT so svetom umenia. Návrat k spolupráci s Andym je pripomenutím našej vášne pre všetko kreatívne. Keďže samotný Warhol mal navyše slovenské korene, je táto limitovaná edícia pre nás o to výnimočnejšia,“ hovorí Zuzana Benková.

 

ABSOLUT Andy Warhol Edition nadväzuje na tradíciu inšpiratívnych a odvážnych limitovaných edícií švédskej vodky a v náklade približne štyroch miliónov fliaš na globálny trh príde začiatkom októbra. Na Slovensku bude dostupná vo vybraných obchodných sieťach. Najnovšia limitovaná edícia je čierna s modrými, ružovými a žltými detailami, verne sa opierajúc o originálne dielo „Absolut Warhol.“

 

O Andym Warholovi

Andy Warhol (1928-1987) je jedným z najvplyvnejších výtvarných umelcov modernej éry. Začínal ako úspešný ilustrátor pre reklamu a médiá, pričom práve reklama a komerčné popkultúrne výjavy sa stali aj základom jeho výtvarných diel. Do histórie sa zapísal ako jeden z umelcov, ktorí definovali hnutie Pop Art, generáciu umelcov, ktorí inšpiráciu a materiál pre svoju prácu našli vo svete masovej komerčnej produkcie, reklamy, a populárnej kultúry. Warhol bol neuveriteľne plodný tvorca v najrôznejších smeroch a je napríklad považovaný za jedného z najvplyvnejších avantgardných filmárov svojej generácie. V roku 1969 založil časopis Interview Magazine, pracoval tiež ako producent a manažér rockovej skupiny Velvet Underground, bol autorom mnohých kníh, vášnivým fotografom, režíroval hudobné videá a dokonca hostil vlastnú talk show na MTV. Výstredný guru postmodernej kultúry mal slovenské korene – jeho rodičia Andrej a Júlia Varcholovci boli rusínskymi emigrantmi z dediny Miková neďaleko Medzilaboriec. Warhol zomrel nečakane 22. februára 1987 ako jeden z najvýznamnejších umelcov 20. storočia, ale tiež medzinárodná celebrita.

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.