Nátierky
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 28.3.2015 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť.

Nátierka z koreňovej zeleniny - vegetariánska

4 porcie

70 g mrkvy

50 g zeleru

50 g petržlenu

70 g cibule

1 lyžice oleja

1 lyžice horčice

2 lyžice majonézy Hellmann’s Majolenka Starej mamy

soľ, čierne korenie

nasekaná pažítka

 

Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť.

Zmiešame s horčicou, majonézou a ochutíme solí čiernym korením a pridáme nasekanú pažítku.

 

 

Šunkovo-karfiolová nátierka

4 porcie

 

200 g šunky

200 g uvareného karfiolu

1 malá červená cibuľa

3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy

2 lyžice nakladaného zeleného korenia

soľ

 

Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.

 

 

Tuniaková nátierka s olivami

4 porcie

 

240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu

70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu

3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy

soľ, čierne korenie

kôra z 1 citrónu

 

Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.

 

 

Syrová nátierka s reďkovkami- vegetariánska

4 porcie

 

200 g reďkoviek

200 g tvrdého syra

2 strúžiky cesnaku

2-3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy

soľ

Syr nastrúhame nahrubo a reďkovky nasekáme na rezančeky. Zmiešame s prelisovaným cesnakom, majonézou a ochutíme soľou.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.