Nátierky |
||
Autor(ka) : Eva Dátum a čas : 28.3.2015 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť. | ||
Nátierka z koreňovej zeleniny - vegetariánska 4 porcie 70 g mrkvy 50 g zeleru 50 g petržlenu 70 g cibule 1 lyžice oleja 1 lyžice horčice 2 lyžice majonézy Hellmann’s Majolenka Starej mamy soľ, čierne korenie nasekaná pažítka Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť. Zmiešame s horčicou, majonézou a ochutíme solí čiernym korením a pridáme nasekanú pažítku. Šunkovo-karfiolová nátierka
4 porcie 200 g šunky 200 g uvareného karfiolu 1 malá červená cibuľa 3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy 2 lyžice nakladaného zeleného korenia soľ Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.
Tuniaková nátierka s olivami 4 porcie 240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu 70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu 3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy soľ, čierne korenie kôra z 1 citrónu Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou. Syrová nátierka s reďkovkami- vegetariánska 4 porcie 200 g reďkoviek 200 g tvrdého syra 2 strúžiky cesnaku 2-3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy soľ Syr nastrúhame nahrubo a reďkovky nasekáme na rezančeky. Zmiešame s prelisovaným cesnakom, majonézou a ochutíme soľou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |