GRILOVACIE RECEPTY HHERMELÍN |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 27.4.2015 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Šalotky olúpeme, nakrájame najemno a v oleji krátko osmažíme. Pridáme slivky nakrájané na kocky, zalejeme vínom, pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru, prikryjeme a zvoľna dusíme do zmäknutie. Potom primiešame slivkovú omáčku, brandy a miešame ďalej kým hmota nezhustne. | ||
Grilovaný Hermelín s perníkom a slivkovou omáčkou 4 porcie 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky) 50 g strúhaného perníku 100 g sušených sliviek 30 g rozpusteného masla 3 šalotky 2 lyžice oleja 40 ml brandy 200 ml červeného vína 1ks škorice ½ lyžičky citrónovej kôry lyžice hnedého cukru Postup: 1. Šalotky olúpeme, nakrájame najemno a v oleji krátko osmažíme. Pridáme slivky nakrájané na kocky, zalejeme vínom, pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru, prikryjeme a zvoľna dusíme do zmäknutie. Potom primiešame slivkovú omáčku, brandy a miešame ďalej kým hmota nezhustne. 2. Syry rozbalíme, potrieme maslom a posypeme perníkom. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minút z každej strany. 3. Hotové hermelíny podávame so zmesou s dusenými slivkami a môžeme doplniť hroznovým vínom a listovým šalátom. Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a slivkovou omáčkou 4 porcie 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky) 8 plátkov sušenej šunky 2 lyžičky štipľavej horčice 2 plátky toastového chleba lyžica ríbezľového džemu 2 lyžice olivového oleja salsa 1/2 manga 1 uhorka ½ červenej papriky 1 limetka koriander soľ Postup: 1. Toastový chlieb potrieme olejom a ugrilujeme do chrumkava. Necháme vychladnúť a rozlámeme na kúsky. Hermelíny rozkrojíme na polovice, potrieme zľahka horčicou, džemom, posypeme toastovým chlebom a priklopíme druhou polovicou syra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z oboch strán 5 minút. 2. Salsa: dužinu manga nakrájame na kocky. Uhorku olúpeme, vyškrabeme zrniečka a dužinu nakrájame na kocky. Pokrájame aj papriku a nasypeme ju do misy. Pridáme mango, uhorku, pokrájaný koriander a podľa chuti prisolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. 3. Hotový hermelín rozdelíme na taniere, pridáme slivkovú omáčkou a doplníme salsou. Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátom a slivkovou omáčkou 4 porcie 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky) 100 g malín 100 g listového špenátu 2 lyžice marhuľového džemu ½ cibule 10 listov koriandru 3 lyžice olivového oleja soľ Postup: 1. V hrnci nahrejeme olej, pridáme jemne nakrájanú cibuľu a miešane až kým nie je sklovitá. Pridáme vypraný natrhaný špenát, koriander, osolíme a odstavíme. 2. Syry potrieme marmeládou, pridáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minút z každej strany. 3. Pri podávaní doplníme slivkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami. Grilovaný Hermelín s medom, čakankou a slivkovou omáčkou 4 porcie 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky) 1 ks čakanky 2 lyžice medu 50 g vlašských orechov 2 jablká 200 ml cideru 30 g olivového oleja dijonská horčica Postup: 1. Z alobalu si vytvoríme misky vysoké asi 5 cm. Do každej vložíme kruh papieru na pečenie. Potrieme ho zľahka olivovým olejem a vložíme doň hermelín. 2. V hrnci nahrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na kocky pokrájané jablká, zalejeme ciderom a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme slivkovú omáčku a dusíme do zhustnutia. 3. Odstavíme a zmes rozdelíme na hermelíny. Posypeme čakankou, pokrájanou na prúžky, zmiešanú s medom, horčicou a soľou. Dopekáme na grilu ešte asi 20 minút. Grilovaný Hermelín s hruškami a slivkovou omáčkou 4 porcie 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky) 2 menší hrušky 1 malý fenykel 2 menší pomaranče 10 ks kapari 20 ks zemiakových lupienkov 2 lyžice medu 4 lyžice olivového oleje 2 lyžice citrónové šťavy ½ lyžičky pomarančovej kôry soľ Postup: 1. Fenykel a hrušky zbavíme nejedlých častí a nakrájame na jemné plátky. Pridáme mesiačiky pomaranča a dresing z citrónovej šťavy, medu, soli a olivového oleja. 2. V miske zmiešame slivkovú omáčku s pomarančovou kôrou a rozmačkanými kapary. 3. Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne a každý preložíme 5timi zemiakovými lupienkami, zabalíme do alobalu. Grilujeme z oboch strán asi 5 minút. 4. 5. 6. 7. Hotové syry rozdelíme na taniere, čiastočne prelejeme omáčkou a doplníme šalátom z hrušiek a fenyklu. Grilovaný Hermelín s višňami, vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou 4 porcie 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky) 200 g sušených višní 100 g vlašských orechov 200 ml červeného vína lyžice hnedého cukru 4 vetvičky bazalky 4 lyžice olivového oleje strúčik cesnaku soľ Postup: 1. Višne nasypeme do hrnca, zasypeme cukrom, zalejeme vínom a zvoľna dusíme asi 20 minút. Pridáme slivkovú omáčku a dusíme ďalej do zhustnutia. 2. V mixéry rozsekáme najemno väčšinu orechov s bazalkou a olivovým olejem na pastu, ktorou potrieme hermelíny. 3. Zabalíme ich do alobalu a grilujeme z každej strany asi 5 minút. Pred podávaním zľahka opražíme ostatné orechy na panvici. Hermelíny podávame s dusenými višňami a opečenými orechmi. Sedlčanský predstavuje novinku: Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou S rastúcimi teplotami dáva väčšina z nás prednosť posedeniam s priateľmi vonku na záhradke. Ku správnej letnej párty už neodmysliteľne patrí grilovanie, ktoré sa v posledných rokoch stalo fenoménom aj na Slovensku. Zabudnite však na klasické ťažké pokrmy a vykúzlite si na grile niečo jednoduché a pritom úžasne chutné! Presne taký je nový Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou. Prečo vyskúšať Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou Typická chuť slivky, ktorú dobre poznáme zo slovenskej kuchyne sa stala inšpiráciou aj pre Sedlčanské syry. Slivkovú príchuť si mnohí z nás spájajú s lekvárom, ovocnými knedličkami, kysnutým koláčom či alkoholom, príležitostne sa využíva aj k zemiakovým plackám. Milujeme slivky už stáročia a slivky zas milujú omáčky. Čo nájdete v grilovacích balíčkoch Sedlčanský? Nový grilovací balíček ukrýva syr vhodný na úpravu pri vysokých teplotách a balenie omáčky, v ktorej sú tradičné slivky skombinované s pikantnou chilli papričkou. Táto delikátna, jemne pikantná kombinácia, pozdvihne chuť syra a zaujme chuťové bunky každého milovníka grilovania. Zatiaľ čo Sedlčanský Hermelín sa vyrába v Sedlčanoch, dodávateľom slivkovej omáčky je česká firma Alibona. Grilovacie portfólio Sedlčanský pre rok 2015 Sedlčanský Hermelín na gril – tradičný Hermelín na gril, vhodný na tepelnú úpravu pri vysokých teplotách s vrecúškom korenín zdarma, obsahuje 4x syr (4x 100 g) a grilovacie korenie (7g), Sedlčanský Ohnivák na gril – ostrejší variant s pikantným korením vo vnútri syra aj na povrchu pre všetkých milovníkov pálivých chutí, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantné grilovacie korenie (7g), Sedlčanský Hermelín na gril s brusnicovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril so sviežou letnou omáčkou z brusníc, obsahuje 4x syr (4x 100g) a brusnicovú omáčku 50g), Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril s jemne pikantnou omáčkou zo sliviek a chilli, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantnou slivkovou omáčkou (50g). ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |