Parížsky motýlik |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 25.5.2015 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1.6. Spestrí každú detskú oslavu | ||
1.6. Spestrí každú detskú oslavu Doba pečenia: asi 35 minút Vystačí na: asi 16 porcií
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) 500 ml smotany na šľahanie Na cesto: 1 balenie Parížskej torty Dr.Oetker 260 ml vody 30 ml oleja 2 vajcia Na ozdobenie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker 150 ml studeného mlieka zdobenie Dr.Oetker (podľa fantázie) Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm) elektrický ručný šľahač cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou 2. Do zmesi na prípravu cesta pridáme vodu, olej a vajcia a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Teplovzdušná rúra: 130 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 35 minút
4. Vychladenú parížsku smotanu nalejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicou krému potrieme spodný diel korpusu, prikryjeme vrchným dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky. 5. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou. Tortu rozkrojíme na polovicu, položíme na podnos zaobleným okrajom tesne k sebe tak, aby sme vytvorili krídla motýľa. 6. Ozdobíme šľahačkou a zdobením podľa vlastnej fantázie. Zvyšnou šľahačkou dozdobíme tortu pri servírovaní. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |